Çin: Suriye’nin bu haklı savaşında şanlı zaferin kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz

Çin: Suriye’nin bu haklı savaşında şanlı zaferin kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz

Çin’in Suriye Özel Temsilcisi Xie Xiaoyan, 'Suriye’nin bu haklı savaşında şanlı zaferin kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz' açıklamasında bulundu.

Çin’in Suriye Özel Temsilcisi Xie Xiaoyan, Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim ile yaptığı görüşmede, 'Suriye’nin bu haklı savaşında şanlı zaferin kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz' açıklamasında bulundu.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve bu ilişkileri muhtelif alanlarda geliştirme olanaklarının ele alındığı görüşmede; özellikle terörle mücadele ve Suriye’deki krize siyasi çözüm bulma çabaları olmak üzere Suriye ve bölgedeki son gelişmeler üzerinde odaklanıldı.

SANA'dan aktaran Al Masdar'ın haberine göre, Muallim Suriye ve Çin arasındaki ilişkileri ekonomi, ticari ve daha başka muhtelif alanlarda geliştirme önemine dikkat çekerken, maruz kaldığı evrensel savaş ve yaptırımlar gölgesinde Suriye ve halkına sunduğu yardımlardan dolayı Çin’ teşekkürlerini ifade etti. Muallim yıllardan beri süren bu evrensel savaş ve ekonomik yaptırımların Suriye halkına olumsuz etkilerine ışık tuttu.

Muallim terörle mücadelede uluslar arası çabaların birleştirilip koordine edilmesiyle birlikte terörü destekleyen devletlerin bu desteklerini kesmelerine zorlanmaları gereğine vurgu yaptı. Bu bağlamda BM ve BMGK’nin kararlarına saygı duyulması önemini belirten Muallim, Çin ve Rusya’nın bu kararlara gösterdikleri saygının takdire şayan olduğunu kaydetti.

Görüşmede Çinli Temsilci ise ülkesinin Suriye’de dış müdahale olmaksızın siyasi bir çözüm sağlanması yönündeki ilkeli tutumunu bir kez daha ifade ederken, Suriye’nin geleceğinin bizzat Suriye halkı tarafından kararlaştırılacağı siyasi çözüm amacıyla harcanan çabalara ışık tuttu. Çinli temsilcisi ülkesinin Suriye ile ilişkileri muhtelif alanlarda daha da pekiştirme ve Suriye halkına yardımlarını arttırmaya hazır olduğunu belirtti.

Suriye hükümetinin teröre karşı savaşı ve sağladığı başarıların takdire şayan olduğunu ifade eden Çinli temsilci, bu haklı savaşında şanlı zaferin kaçınılmaz olduğuna inandığını söyledi. Çinli temsilci siyasi çözümü sabote eden terörün mutlak bir şekilde bertaraf edilmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Terörün çifte standartlardan uzak bir şekilde bulunduğu her yerde ve hangi isim altında olursa olsun demir yumrukla yok edilmesi önemini vurgulayan Çinli temsilci, tüm beşeriyetin ortak düşmanı olan terörün özel siyasi ajandalar uğruna kullanılmaması öneminin altını çizdi.