Çin aşısının sözleşmesi ortaya çıktı: İktidarın 'yok' dediği aracı firma varmış!

Çin aşısının sözleşmesi ortaya çıktı: İktidarın 'yok' dediği aracı firma varmış!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidar tarafından gizli tutulan Sinovac aşısının sözleşmesini paylaştı. Sözleşme, aşıların aracı “Keymen” firması tarafından tedarik edildiğini gözler önüne sererken, iktidarın “aracı yok” söylemini de yalanladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, bir basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak konuşmasında gizli tutulan ve Çin’den alınan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı Sinovac’ın sözleşmesini paylaştı. Öztrak tarafından paylaşılan belgeye göre, Sinovac aşısı Türkiye’ye Keymen İlaç tarafından ithal ediliyor. Bu bilgi, daha önce iktidardan gelen “aracı firma yok” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını gösterdi.

Sözleşmede yer alan bir başka bilgiye göre, “2021 yılı şubat ayı sonunda toplam 600 milyon dolar karşılığında, 50 milyon doz aşının teslim edileceği” hükme bağlandı. Ancak gümrük kayıtlarından 24 Mart 2021’e dek sadece 25 milyon 113 bin 484 doz aşının teslim edilebildiği anlaşıldı.

KOCA ‘26 MİLYON DOZ’ DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 13 Nisan 2021’de “Bu tarihe kadar, 26 milyon doz Sinovac aşısı tedariği gerçekleştirildi” açıklamasında bulunmuştu. Koca’nın açıklaması teslim edilen aşı miktarını da doğrular nitelikte.

‘YALAN ÜRETİM MERKEZİ’ AÇIKLAMASI

AKP'nin "Yalan üretim merkezi" notuyla paylaştığı videonun silinmesine ilişkin de konuşan Öztrak, "Şimdi de bu filmi galiba AKP kendi web sayfasından çekmiş, anlaşılan utandılar. Ampulü patlattılar. Değiştirmeyi de yasaklamaya çalışıyorlar. Karanlıkta millet sıkılmasın diye de çizgi film gösteriyorlar ama millet bunların filmini seyretmiyor" ifadelerini kullandı.