Cihatçıların Komutanı: Bizi Sadece Türkiye Destekliyor

Cihatçıların Komutanı: Bizi Sadece Türkiye Destekliyor

Suriye'deki cihatçı grubun lideri, Saray tarafından kendilerine bölgede nasıl bir destek verildiğini anlattı.

Suriye'deki cihatçılar tarafından kurulan ordunun başındaki Haitham Afisi, kendilerine tek desteğin Türkiye tarafından verildiğini söyledi.

Reuters Haber Ajansı'na konuşan Afisi, "Orduya tüm destek yalnızca Türkiye'den geliyor. Başka ortak devlet yok" diye konuştu.

Afisi, Türkiye'nin savaşçıların maaşlarının ödenmesi, lojistik destek ve 'gerekli görülmesi durumunda silah yardımında' bulunduğunu ve düşmanlarının 'Esad, PKK ve IŞİD' olduğunu söyledi.

HASTANELER, PTT ŞUBELERİ...

Haberde, Türkiye'nin rolünün yalnızca müttefik gördükleri Suriyeli muhalifleri desteklemekle kalmadığı, bölgede okullar, hastaneler inşa edildiği ve PTT'ye ait beş şube açıldığı belirtildi.

Haberin devamında, "Türkiye İdlib'e 12 askeri kışla kurdu. Böylece, Rusya ve İran'la yapılan anlaşma kapsamında Afrin'in güneybatısındaki bölgeleri birleştirdi" denildi.

KORUMA ALTINDALAR

Haberde ayrıca, Afisi'nin ordusunun daha önce birleşip ayrılan gruplardan farklı olduğunu, bunun sebebinin de Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Operasyonu'yla YPG'yi bölgeden uzaklaştıran Türkiye güçleri olduğunu belirti

 

Reuters'a konuşan muhalif 'Ulusal Ordu komutanı Albay Afisi, muhalif birliklerine 'rastgele ateş açmamaları, üniforma giymeleri ve 'kanun hükümlerini ve adaleti temsil etmesi için yeni kurulan askeri polisle işbirliği içinde olmaları, diğer fraksiyonlarla rekabete girmemeleri' talimatı verdiğini söylüyor.

'35 bin savaşçı'
Albay ayrıca, muhalefet içindeki farklı yapılara 'kendi hapishanelerini, mahkemelerini kurma yasağı' getirildiğini ifade etti.

Yeni kurulan ordunun El Bab'daki 'mezuniyet törenine' 5 Ağustos'ta düzenlenen ve birkaç üyenin yaralandığı saldırıyla ilgili de konuşan Afisi, saldırının 'içeriden veya dışarıdan, devrimin düşmanları tarafından' düzenlendiğini ve failin tespit edildiğini söyledi ancak kim olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

Reuters'ın haberine göre Ulusal Ordu 35 bin savaşçıdan oluşuyor. Ajans, Ulusal Ordu'nun daha önce birleşip ayrılan muhalif gruplardan farklı olduğunu bunun sebebinin de Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Operasyonu'yla YPG'yi bölgeden uzaklaştıran 'Türk varlığı' olduğunu belirtiyor.

Haberde ayrıca "Türkiye İdlib'e 12 askeri kışla kurdu. Böylece, Rusya ve İran'la yapılan anlaşma kapsamında Afrin'in güneybatısındaki bölgeleri birleştirdi. Amaçlarının da anlaşma uyarınca İdlib bölgesindeki 'çatışmasızlık' ortamını sağlamak olduğu belirtildi" ifadeleri yer aldı.

İdlib'de muhalif birlikler ile cihatçı örgütler arasında çatışmalar devam ederken 'Ulusal Ordu' komutanı Albay Afisi, "Devrimin amacına hizmet eden tüm örgütlere yardım elimizi uzatmaya hazırız" dedi.