Cihatçıları Korumak İçin Mi?: Çavuşoğlu ABD'den İstihbarat İstedi

Cihatçıları Korumak İçin Mi?: Çavuşoğlu ABD'den İstihbarat İstedi

Suriye ordusunun İdlib'i geri alma operasyonu hazırlıkları sürerken, AKP'nin de cihatçılar için endişesi büyüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz Times gazetesine verdiği mülakatta Suriye ordusunun İdlib'e operasyon hazırlığında olduğu dönemde, ABD'nin bölgedeki gruplara dair istihbaratını Türkiye’yle paylaşması gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe'nin Times'tan aktardığına göre Çavuşoğlu,  "Herkes kimin aşırıcı olup olmadığını biliyor çünkü herkesin sahada ajanları var. Şimdi herkese önerimiz şu; terörist grupları ılımlılardan ayırmak için birlikte çalışmalıyız.

Bu gruplar bazı bölgelerde birbirlerinden tamamen ayrılar, bazı yerlerde ise iç içe geçmiş durumdalar. Yani kolay değil ama birlikte yapabiliriz" dedi.

AKP'NİN ÇIKMAYA NİYETİ YOK

Çavuşoğlu’nun, cihatçılarla birlikte işgal edilen Afrin ve El Bab gibi bölgeler için söylediği sözler ise AKP’nin bu bölgelerden çıkmaya niyeti olmadığını gösterdi. Çavuşoğlu bu konuyla ilgili de “Bu bölgeler Suriye'nin toprağı. Suriye'nin birlik ve bütünlüğüne tamamen saygı duyuyoruz. Ancak şu an terör saldırılarını durdurabilmek için sınırlarımızı güvenlik altına almak zorundayız” ifadelerini kullandı.