Cihan Tekstil patronunun saldırdığı kadın işçi için Esenyurt'ta eylem

Cihan Tekstil patronunun saldırdığı kadın işçi için Esenyurt'ta eylem

Emeğin Gücü Derneği üyeleri ile kadına ve emekçiye yönelik şiddete tepki gösteren yurttaşlar, Esenyurt Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenleyerek "Barış ve demokrasi güçleri, emekçilere yapılan bütün saldırıların hesabını soracaktır" dedi.

İleri Haber

Emeğin Gücü Derneği, Cihan Tekstil patronu tarafından saldırıya uğrayarak kafası yarılan kadın işçi Meyra Kara için Esenyurt Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenledi.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Cihan Tekstil atölyesinden tazminatsız şekilde atılan Meya Kara isimli kadın işçinin, işyeri önünde yaptığı açıklama sırasında firmanın sahibi Şükrü Üner tarafından saldırıya uğramış ve kafası yarılmıştı.

Bugün Esenyurt'ta toplanan Emeğin Gücü Derneği üyeleri ve bu şiddete tepki gösteren yurttaşlar, "Barış ve demokrasi güçleri, emekçilere yapılan bütün saldırıların hesabını soracaktır" diyerek saldırganları ve patron yandaşı kolluk kuvvetlerini kınadığını açıkladı.

KARA: KADIN VE EMEKÇİ ÖRGÜTLENMESİ ŞART!

Basın açıklamasında konuşan ve patron tarafından şiddete uğrayan kadın işçi Meya Kara ise, "Bu ülkede yaşanan sorunlar sadece emekçiye yönelik değil, aynı zamanda kadına yönelik bir şiddettir" diyerek "Gerek fiziksel, gerek psikolojik biz toplumun her alanında maalesef bu duruma maruz kalıyoruz. Bu yüzden kadın ve emekçi örgütlenmesinin şart olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Dernek tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Cihan Tekstil atölyesinde çalışan kadın işçi Meya Kara, tazminatı ödenmeden işten atılmıştır, Emeğin Gücü Derneği'ne müracaat etmiştir. Dernek, Cihan Tekstil'e dosya göndermiştir. Cihan Tekstil, yapılan görüşmelerde, ödeme yapacağına dair tarihler vermiş ve patron, "Kendim derneğe gelip ödeme yapacağım" demiştir. Hiçbir taahhütü yerine getirmemiştir.

Firma önünde basın açıklaması yapılmasına tahammül edemeyen işçi düşmanı Cihan Tekstil sahibi ve yandaş ekibi, basın açıklaması yapan, demokratik haklarını kullanan Meya Kara ve Emeğin Gücü Derneği üyelerine organize saldırı düzenlemişlerdir.

Saldırı sonucunda üç yaralı arkadaşımızın sağlık raporu olmasına rağmen saldırganlar serbest bırakılmıştır.  Saldırganlar ve duyarsız sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Avukat arkadaşlarımız hukuksal haklarımızı takip etmektedir. 

Emekçilere ve ezilenlere baskı ve saldırı cüreti gösterenler, emek düşmanı zihniyetten ve saldırıların cezasız kalmasından besleniyorlar. Saldırganları ve sorumsuz yetkilileri kınıyoruz.  Barış ve demokrasi güçleri, emekçilere yapılan bütün saldırıların hesabını soracaktır. 

Saldırıların yapıldığı ilk günden bugüne kadar dayanışma gösteren, duyarlı demokratik kurumlara, basın mensubu emekçilere, hukukçu dostlarımıza, sendikalara, kadın örgütlerine, gençlik örgutlerine, emekçilere ve ezilenlerin haklarına duyarlı partilere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."