Çığ felaketi Erdoğan'ı durdurmadı: En yüksek oy aldığı yerde 'minnet' mitingi yaptı

Çığ felaketi Erdoğan'ı durdurmadı: En yüksek oy aldığı yerde 'minnet' mitingi yaptı

Erdoğan, çığ felaketiyle ilgili gelişmeler henüz sıcakken, 31 Mart seçimlerinde AKP’ye yüksek oranda oy veren Kırıkkale’nin Delice ilçesinde ‘minnet’ mitingi düzenledi.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da onlarca kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketinin hemen ardından partisine en yüksek oranda oy veren ilçede ‘minnet’ mitingi düzenledi.

Van-Bahçesaray karayolunda dün bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü.  Çığ altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ederken bölgede tekrar çığ düştüğü bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ölü sayısının 33'e yükseldiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bölgedeki incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, ölü sayısını 29 olarak açıkladı.

Arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü sıralarda ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde AKP’ye yüksek oranda oy veren Kırıkkale’nin Delice ilçesinde ‘minnet’ mitingi düzenledi.

Erdoğan'ın burada yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

- “Bugün, Delice’ye verdiğim söz vardı, şükran borcumuzu ödemek için geldik.”

- “Delice 31 Mart seçimlerinde yüzde 85,5 ile AK Parti dedi. Gönül belediyeciliğine rekor düzeyde destek verdi.”

- “Delice bu ferasetiyle 83 milyonun tamamına da örnek oldu. 31 Mart seçimlerinin Türkiye şampiyonu Delice’ye teşekkür ediyorum.”

- “Bu ara bol bol yurt dışı seyahatler var. Şimdi sizinle bir başka final yapıyoruz. Sizden gördüğüm bu ilgi alaka ile insan yorulur mu? Bizim yol arkadaşlığımız uzun sürecek.”

- “Oylarıyla Cumhur İttifakı’nı zirveye taşıyan MHP’li kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.”

- “Siz bize güvendiniz inandınız. Türkiye’nin son yıllardaki en kritik seçimlerinden birinde tarihi bir rekora imza attınız.”

- “Bizim siyasetimizde Türkiye’yi kutuplaştırmak yok. Bizim siyasi geleneğimize millete tepeden bakmak da yok.”

- “Halkın ve hakkın rızasının üzerinde bir paye tanımıyoruz.”

- “İnsanlarımızı Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Laz, Çerkez diye bölenlere inat 83 milyonun her bir ferdini kucaklıyoruz.”

- “Bugün Van’dan aldığımız haber ortada. 23 kardeşimiz maalesef çığ altında kalarak ebediyete intihal etti. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ölümlü bir dünyanın içinde kimsenin kimseye efendilik yapmaya hakkı yok bir faydası da yok. Geldik gidiyoruz."