Çiftlik Bank vurgunuyla ilgili yeni gelişme

Çiftlik Bank vurgunuyla ilgili yeni gelişme

Çiftlik Bank vurgununa dair tutuklanan isim serbest bırakıldı. Serbest bırakılmayla ilgili 'belgelerin geciktiği' iddiası var.

Çiftlik Bank dolandırıcılığında Mehmet Aydın’ın Uruguay’daki aracısı olmakla suçlanan ve Uruguay’da tutuklu bulunan Osman Naim Kaya’nın serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Osman Naim Kaya Türkiye’nin talebi üzerine dört ay önce tutuklanarak Uruguay’da yüksek profilli mahkumların kaldığı bir hapishaneye konmuştu.

Hürriyet'ten İlke Sezer'in haberine göre, Uruguaylı kaynaklar Osman Kaya’nın 120 gün boyunca tutuklu kaldığı cezaevinden salındığını bildirdi. Uruguay’da hakkında kara para aklama soruşturması bulunması nedeniyle Kaya hakkında halen ülkeden çıkış yasağının bulunduğu da ifade edildi. Uruguaylı kaynaklar, Kaya’nın Türkiye’ye iade edilmesi için gereken evrakların Uruguay makamlarına yeterli süre içinde teslim edemediği bilgisini de verdi. 

OSMAN NAİM KAYA KİMDİR?

‘Çiftlik Bank CEO’su sıfatıyla 132 bin kişiden 1 milyar 139 milyon lira para topladıktan sonra ortadan kaybolan Mehmet Aydın’ın Uruguay’a gittiği tespit edilmişti. Aydın’ın Uruguay’ın başkenti Montevideo’da aldığı evde 2017 aralık ayına kadar kaldığı ortaya çıkmıştı. Mehmet Aydın’ın malikane, yat ve 2.5 milyonluk Ferrari’den oluşan malvarlığını Uruguay’a 10 yıl önce giden ve inşaat işçisi gözüken Osman Naim Kaya’nın adlı bir kişinin üzerine kaydettirdiği belirlenmişti.