Çiftlik Bank vurguncusu 'Tosuncuk'un ilk ifadesi ortaya çıktı

Çiftlik Bank vurguncusu 'Tosuncuk'un ilk ifadesi ortaya çıktı

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Aydın, ilk ifadesinde borcunun büyük bir bölümünü ödediğini belirterek kalanını da ödeyeceğini söyledi.

Çiftlik Bank vurguncusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Aydın, ilk ifadesinde borcunun büyük bir bölümünü ödediğini belirterek kalanını da ödeyeceğini söyledi. 

Dün gece saatlerinde Türk Hava Yolları uçağı ile Brezilya'dan Türkiye'ye getirilen Mehmet Aydın'ın sorgusu devam ederken, Aydın'ın "Neden teslim oldun?" sorusuna "çok zorlandığını, ailesiyle sorun yaşadığını, ayrılık noktasına geldiğini, yurtdışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını" söyleyerek yanıt verdiği öne sürüldü.

TRT'de yer alan habere göre, ön görüşmedeki ilk ifadesinde Mahmet Aydın, borçlarını ödeyeceğini söyledi. Borcu kadar alacakları da olduğunu borcunun büyük bir bölümünü ödediğini belirtti.

75 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

30 yaşındaki Mehmet Aydın, 'elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma', 'kooperatif kurarak insanları aldatma', 'suçunu finans etmek için organizasyon kurma', 'taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama' ve 'vergi yasanın ihlali' suçlamasıyla aranıyordu. Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis isteniyor.