Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne görütürüldü. Aydın ifadesinde mağdurların mağduriyetini gidermek için teslim olduğunu söyledi.

¨Tosuncuk¨ lakabıyla tanınan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, emniyetteki 4 günlük ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Aydın, burada tutuklanarak Maltepe Cezaevine götürüldü. 

Mehmet Aydın, 3 Temmuz Cumartesi günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü’ne ifade işlemleri için getirilmişti. Aydın’ın ifadesine önceki akşam saat 22.00’de başlandı. İfade işlemi dün sabah saat 05.00’e kadar devam etti. Ardından dinlemek için ara verilen ifade verme işlemine saat 12.00’de tekrar başlandı. Aydın’ın ifadesi dün saat 23.30 sıralarında tamamlandı ve ifade alınma işlemi 4 gün sürdü.

Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından bu sabah saat 06.30’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Emniyet yerleşkesinden, sağlık kontrolü işlemleri için önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

TUTUKLANMA TALEBİYLE NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Binlerce kişiyi ‘Çiftlik Bank’ isimli sistemle dolandıran ve Brezilya’da teslim olan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Aydın’ın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı tarafından ifadesi alındı.

Aydın, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

MEHMET AYDIN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Brezilya'da yetkili makamlara teslim olan ve Türkiye'ye getirilen Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Aydın'ın ifadesinde mağdurların, mağduriyetini gidermek için teslim olduğunu söylediği öğrenildi.

Aydın'ın emniyetteki ifadesinde Çitlik Bank projesini öncelikli bir internet oyunu olarak tasarladığını söylediği, oyuna yüksek katılımcı şirket kurmaya karar verdiği, sistemi Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını söylediği öğrenildi. 'Çiftlik Bank Projesinde' zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını ve bazı kişilerin para istemesine üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini kaydeden Mehmet Aydın'ın yurtdışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını belirttiği kaydedildi.

'SİSTEMİ DOLANDIRICILIK İÇİN KURMADIM'

Türkiye'deki Çiftlik Bank işlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü öne süren Aydın'ın Çiftlik Bank sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadığını, onlara sadece sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiğini, oyuna üye olanların gerçek çiftliklerde payı olmadığının söylendiğini iddia etti.

Ayrıca Aydın'ın ifadesinde binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını, Çiftlik Bank'ın mucidi ve kurucusu olduğunu, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını ve her zaman iyi niyetli davrandığını iddia ettiği kaydedildi.

     'SİSTEMDE GÖREV ALANLAR KÖTÜ NİYETLİ DAVRANDI'

    Şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyet göstergesi olduğunu öne süren Mehmet Aydın'ın sistemde görev alan kişilerin kötü niyetli davrandığını söyleyerek haksız menfaat temin ederek kendisini de zarara uğrattıklarını söylediği belirtildi. 

    'MAĞDURİYETLERİ KARŞILAYACAĞIM'

    Aydın'ın tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istediğini, basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığının haber yapılması üzerine Türkiye'de kurulu Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin mal varlıklarının 200 milyon lira civarında olmasından ve bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Brezilya'daki büyükelçiliğe giderek teslim olduğunu beyan ettiği bilgisi edinildi.

    TUTUKLANDI

    Mehmet Aydın saat 17.30’da Anadolu Adliyesi Nöbetçi Sulh Hakimliği'nce alınan kararla tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi. Mehmet Aydın cezaevindeki işlemlerinin ardından tek kişilik karantina koğuşuna konulduğu öğrenildi.