Çiftçinin ahır yapmasına izin veren AKP’li belediye, şimdi de yıkmamak için 20 bin TL istiyor!

Çiftçinin ahır yapmasına izin veren AKP’li belediye, şimdi de yıkmamak için 20 bin TL istiyor!

Erzurum Aşkale ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde hayvancılık yapan çiftçi Reşit Özhan, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kiraladığı arsada belediye tarafından onay aldıktan sonra yaptığı ahırı şimdi yine belediye tarafından gerekçe gösterilmeden yıkıyor. Çiftçi Özhan, belediye başkanının kendisinden 20 bin TL istediğini ve verirse yıkmam dediğini iddia etti.

Tarım ve hayvancılığın en önemli geçim kaynağı olduğu Erzurum'da çiftçilerin mağduriyetinin ardı arkası kesilmiyor. Kuraklığın etkisini gösterdiği bir yaz geçiren çiftçiler, şimdi de hayvanlarını koyacak yerleri ellerinden alınıyor. Erzurum Aşkale ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde çiftçilik yapan Reşit Özhan, 2017'den beri Milli Emlak tarafından kiraladığı arsada belediyenin de onayı ile bir ahır yaptı. Ahırın alt yapısını yapan ve temiz su abonesini veren belediye şimdi de yıkmak istiyor.

‘KIŞ GÜNÜ NEREYE GİDECEĞİZ’

Ajans Türk’ten İbrahim Uludağ ve Gizem Yıldırım’ın haberine göre; 2017'de Milli Emlak'tan arsayı kiraladıktan sonra ve Aşkale Belediyesi tarafından onay aldıktan sonra eski yerleşkeyi bırakarak tüm birikimi ve borçla burayı yaptığını söyleyen çiftçi Özhan, “Ben hayvanlarını satarak ve borca girerek 300 bin liralık masrafla burayı yaptım. O zaman gerek belediye gerekse Milli Emlak, kira bedelini ödediğin taktirde burada istediğin kadar durabilirsin dediler. Onlara güvendiğim için şimdi mağdurum. Kış kapıya dayandı. Yeni bir yer yapmam imkansız. Hayvanları, onların yavrularını, kışlık besini tüm bunları tedarik etmemin mümkünü yok" şeklinde konuş.

‘BAŞKAN YAPTIRMIŞ, RÜŞVETE YÖNLENDİRDİ'

Aşkale Belediyesi tarafından yıkılma kararı alınan ahırın sahibi çiftçi Reşit Özhan, yıkılma gerekçesini öğrenmek için başvurduğu Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, kendisine rüşvet teklif ettiğini iddia etti. Özhan," Ben Belediyeye yıkılma gerekçesini öğrenmek için gittim. Başkan Ahmet beye, 'Başkanım onay verdiğiniz şeyi niçin yıkıyorsunuz?' diye sorduğumda, yıkılmasını istemiyorsan, H.F. adındaki kişiye 20 bin lira ver, istediğin kadar kal orda. Bu durumu köyümüze gelen Ak Parti Milletvekili Zehra Taskesenlioğlu Ban'a da bu durumu izah ettim. Zehra hanım, 'Başkan yaptırmışsa bu kabul edilemez' dedi" diye sitemde bulundu.

'MEMLEKETİ Mİ TERK EDELİM'

Çiftçi Reşit Özhan, 40 yıldır çiftçilik yaptığını belirterek," Ben ülkem için hep çalıştım. Yıllarım bu içerdeki hayvanlara verdim. Gece gündüz çalıştım. Şimdi hayvanlarımı, emeğimi, birikimimi elimden almaya çalışıyorlar. Ben memleketi mi terk edeyim. Yıllardır ak parti ye oy vermiş insanlarız. Başkanımızı da destekledik bunları bize niye yapıyorlar anlam veremiyoruz. Burada böyle yapılan 81 yerleşke var ama sadece benim ahırımı yıkıyor. Hak mı bu, adalet mi?" diye isyan etti.