Çiftay Altın'da direnen işçiler kazandı

Çiftay Altın'da direnen işçiler kazandı

Erzincan İliç'te Anagold'a bağlı Çiftay Altın işçileri, hak gasplarına karşı direniş başlattı. İşçiler, Anagold çalışanları ile aynı sosyal hak ve çalışma koşulları talep eden işçiler direnişi zaferle sonuçlandı.

İleri Haber

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni faaliyeti yürüten Kanada merkezli Anagold şirketine bağlı taşeron Çiftay Altın maden işçileri, patronlar tarafından gasp edilen haklarını alabilmek için başlattıkları direniş zaferle sonuçlandı. 

Sendikal faaliyet haklarının sağlanması, üçlü vardiya sistemine geçiş, mesai saatleri düzenlemesi, maaş düzenlemesi ve çevre il ve ilçelerden gelen işçiler için kalacak yer tahsis edilmesi için eyleme geçen işçilere, 2 ay içerisinde taleplerinin yerine getirileceği sözü verildi. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan İliç Maden İşçileri Derneği Başkanı, "Çalışanların birlik ve beraberliğinin ortaya çıkardığı gür sesi tüm ülkemiz duymuş ve desteklemiştir. Akabinde işveren ve çalışan temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri bir araya gelmiş ve işveren tarafından, en geç iki ay gibi kısa bir sürede tüm sorunların giderileceği sözü verilmiş ve anlaşmaya varılmıştır.

Bu zorlu süreçte kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile iliç'imizin değerli vatandaşları konuya dahil olarak, işverenle çalışan arasındaki huzursuzluğu gidermek için tüm gayret ve fedakârlıklarını ortaya koymuşlardır. Bütün bu süreçte emeği geçen başta kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen; siyasi partilere, sendikalara, basın ve yayın organlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz" 
ifadelerini kullandı.