Ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakılan Kuzey Ormanları için çağrı

Ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakılan Kuzey Ormanları için çağrı

Rantçı, yağmacı, çevre düşmanı politikalardan dolayı ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalan Kuzey Ormanları'nın "Muhafaza Ormanı" ilan edilmesi için harekete geçildi.

İleri Haber

Kuzey Ormanları Savunması (KOS); Trakya, İstanbul ve Anadolu'nun; su, nefes, yaşam kaynağı olan Kuzey Ormanları’nın "Muhafaza Ormanı" ilan edilerek mutlak korumaya alınması, her türlü rant ve yağma projesine kapatılması için başlatacağı kampanyayla ilgili yarın bir basın toplantısı düzenleyecek.

Mart ayında Türkiye Ormancılar Derneği ve Sarıyer Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen ‘Ekosistem, İklim ve Kentsel Büyüme Perspektifinden İstanbul ve Kuzey Ormanları Çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesine paralel taleplerin yer alacağı kampanyayla ilgili düzenlenen basın toplantısı yarın (30 Mayıs) saat 13.00’te Karaköy Mimarlar Odası’nda olacak.

KOS’un Twitter hesabından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

Basın toplantısına davet: Trakya, İstanbul ve Anadolu'nun; su, nefes, yaşam kaynağı olan Kuzey Ormanları "Muhafaza Ormanı" ilan edilerek mutlak korumaya alınmalı, her türlü rant ve yağma projesine derhal kapatılmalıdır. 30 Mayıs Perşembe 13.00'de Karaköy Mimarlar Odası'nda...

Ekosistem, İklim ve Kentsel Büyüme Perspektifinden İstanbul ve Kuzey Ormanları Çalıştayı Sonuç Bildirgesi’nde yer alan çözüm önerilerinden bazıları ise şöyleydi:

- İstanbul’un etki alanına giren ormanlık alan tümüyle “Kuzey Marmara Muhafaza Ormanı” adı altında korumaya alınmalıdır.

- Kuzey Ormanları’nı inşaat şirketlerinin yağmasına açan ve halen Kuzey Ormanları’nın Çatalca, Kocaeli ve Sakarya kesimlerinde devam eden Kuzey Marmara Otobanı derhal durdurulmalı, geri dönülmez bir doğa tahribatı yaratan tüm mega rant projeleri iptal edilmeli, İstanbul’u kuzeye tasımaya çalısan tüm projelerden vazgeçilmelidir.

- Kent içinde kalan tüm askeri alanlar taşındıktan sonra tümüyle yeşil alan olmalı ve İstanbul’un doğal ağaçlarıyla ağaçlandırma yapılarak kent içinde doğal ortam yaratılmalıdır. Kuzey Ormanları içinde ve sınırında kalan tüm askeri alanlar ormana iade edilmelidir.

Sonuç bildirgesinin tümüne ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA