Çiçek'ten Bahçeli'ye '50+1' yanıtı: 'Kim nasıl anlıyorsa anlasın'

Çiçek'ten Bahçeli'ye '50+1' yanıtı: 'Kim nasıl anlıyorsa anlasın'

Cemil Çiçek, 50+1 konusundaki açıklamaları üzerine kendisini eleştiren iktidar ortağı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi ve Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Kim nasıl değerlendiriyorsa ya da anlıyorsa anlasın' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İştire Kurulu üyesi Cemil Çiçek'in, 50+1 konusundaki eleştirileri üzerine kendisine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. "Konunun nasıl gündeme geldiği belli" diyen Çiçek, "Kim nasıl değerlendiriyorsa ya da anlıyorsa anlasın" dedi.

'KONUNUN NASIL GÜNDEME GELDİĞİ BELLİ'

Sözcü'den Aytunç Erkin'e açıklamalarda bulunan Çiçek, "Artık bir şey demiyorum. Ben sizinle yaptığım röportajda söylemiştim: Doğrusu siz gazetecilik yapıyorsunuz. İtirazlarım çok açık. Ama fikir değil ben tartışılıyorum. Kusura bakmayın bundan sonra beyanat vermeyeceğim. Benim söylediğim belli Sayın Bahçeli'nin de. Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Kim nasıl değerlendiriyorsa ya da anlıyorsa anlasın. Bir kez daha söylüyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Açıklamalarım ortada. Değerlendirmesi gerekenler değerlendirir. Ayrıca açıklama yapmam gerekmez" ifadesini kullandı.

Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama gördünüz değil mi? Dediklerim doğru çıkıyor. Fikirler değil ben tartışılıyorum. Bu ortam sağlıklı bir konuşma ortamı değil ki! İnsanlar konuşsa… Altını yeniden çiziyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Dolayısıyla kamuoyu nasıl değerlendirir, değerlendirmesi gerekenler nasıl değerlendirecektir."

TARTIŞMA, SARAY'DAKİ GÖRÜŞME SONRASI BAŞLADI

50+1 konusu ilk olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamasıyla gündeme geldi. Karamollaoğlu, Saray'da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartından şikayet ettiğini aktarmıştı.