CHP'de 9 ilin adayları belli oldu

CHP'de 9 ilin adayları belli oldu

CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamaya göre Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı ise Ekrem İmamoğlu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin yerel seçim adaylarının açıklanacağı Parti Meclisi (PM) toplantısı başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM'de yapılan oylamanın ardından CHP'nin İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya adayları netleşti.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU

CHP PM’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ismi belirlendi. İmamoğlu, hali hazırda Beylükdüzü Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Ekrem İmamoğlu,İstanbul adayı olarak belirlenmesinin ardından Twitter'da yaptığı açıklamada, ''İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum'' dedi.

ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ, ADANA'DA ZEYDAN KARALAR

PM'de yapılan oylamanın sonucuna göre CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar oldu.

Ankara adayı ise ismi kulislerde çokça konuşulan Mansur Yavaş olarak açıklandı. CHP PM'deki oylamada Mansur Yavaş'a 45 üye 'evet' derken, 12 üye 'ret' oyu kullandı, 1 üye ise çekimser kaldı.

MANSUR YAVAŞ: HİZMETKAR OLMAYA TALİBİM

Mansur Yavaş, Ankara'dan aday olduğunu duyurarak Twitter hesabından şu sözleri paylaştı:

"Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni, seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur.  Yolumuz açık olsun.

Allah'ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara’ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum." 

ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK

CHP'nin Antalya adayı olarak ise Muhittin Böcek belirlendi.

Böcek, Twitter hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"20 yıldır Konyaaltı'nda birlikte başardık! Şimdi de hayatımı adadığım Antalya'da birlikte başarmaya geliyorum. Sn. @kilicdarogluk 'na, örgütümüze ve Sn. @meral_aksener’e teşekkür ediyorum. Oturan değil, çalışan Antalya'ya hazır olun. Şimdi çalışma zamanı. #BizBirlikteYaparız."

CHP’nin diğer belediye başkan adayları ise şöyle:

Ağrı: Ahmet Meriç

Bolu: Tanju Özcan

Niğde: Rasim Yılmaz

Sivas: Ali Akyıldız

Kocaeli/İzmit: Fatma Kaplan Hürriyet