CHP'nin yeni İstanbul il başkanı belli oldu

CHP'nin yeni İstanbul il başkanı belli oldu

CHP İstanbul İl Başkanlığı için Cemal Canpolat ve Canan Kaftancıoğlu yarıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 36. Olağan İl Kongresi tamamlandı. İl Başkanlığı seçimini 643 oyun 325'ini alan Canan Kaftancıoğlu kazandı.

Cumhuriyet  Halk Partisi İstanbul 36'ıncı Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanlığı ve Kurultay Delegeliği seçimleri yapıldı. Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan kongre öncesi Cemal Canpolat ve Canan Kaftancıoğlu adaylıklarını açıkladı. Kongre öncesinde Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'un 39 ilçe başkanıyla bir araya geldiği toplantıdan il başkanlığı için mevcut başkan Cemal Canpolat, PM üyesi Canan Kaftancıoğlu ve Gökhan Zeybek'in isimleri öne çıkmıştı. Adaylardan Zeybek, sosyal medyadan Kaftancıoğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimini 643 oyun 325'ini alan Canan Kaftancıoğlu kazandı. Mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat ise 318 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşma yapan Kaftancıoğlu, "Biz olacağız demiştim, olduk. Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazanacağım demiştim, bu da oldu. İyi ki varsınız. Hepimiz çok çalıştık. Hepimiz çok yorulduk. Öncelikle başkanımız Cemal Canpolat ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz.Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz. İnancınız ve güvenciniz için çok teşekkür ederim" dedi.

Kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

'HAPİSHANEYE VEKİL KOYAN SİSTEMİ KINIYORUZ'

“Tutuklu bir milletvekilimiz var, esir. Halkın oyuyla seçilen hiçbir vekil hapishanede olmamalıdır. Biz ‘Hak,Hukuk,Adalet’ için yürürken Enis Berberoğlu bir kitap yazdı ‘Siz Yürürken Ben Yatarken’. Biz yürürken Enis Bey yatarken kalplerimiz aynı amaç için atıyordu. Hapishaneye vekil koyan yargı sistemini kınıyoruz!”

“İstanbul'u yeniden görkemli günlerine döndüreceğiz. 2019 geliyor. Herkes şunu iyi bilsin; referandumda hangi sonuçları elde ettiysek 2019'da da aynı sonuçları elde edeceğiz!”

“İstanbul’u yıllardır yönetenler bu kente ihanet etti. İstanbul’u İstanbul’a ihanet edenlere bırakmayacağız! İhanet bıçağını bu kentin sırtından biz çıkartacağız.”

 “İstanbul bütün dünyanın yakından izlediği bir kenttir. 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmıştır. İstanbul'un anahtarını bize Fatih Sultan Mehmet teslim etmiştir. Bu nedenle bu anahtarı teslim eden Fatih'e minnet ve şükran borçluyuz.”

“Fatih'in bize verdiği anahtarı geri almak isteyenlere bir kahraman, bir lider karşı çıktı. Adı: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Gazi Mustafa Kemal aynen şunu söyledi: ‘Geldikleri gibi gidecekler!’ Geldikleri gibi geri gönderdi!”

“Türkiye büyük sorunlarla karşı karşıya. Bizim siyaset anlayışımız bu sorunları çözecek. Kuru laflardan öte, her soruna çözüm üreteceğiz.”

“Her partilinin bilgiye dayalı söylem, bilgiye dayalı muhalefetle halka gitmesini organize edeceğiz. Size 'Para var mı' diye soracaklar. Evet var. Bütün mesele para yerli yerinde kullanılmıyor, birilerince götürülüyor!”

“Biz dürüst ve namuslu siyaset anlayışını İstanbul ve Türkiye'nin yönetimine egemen kılacağız.”

“İşçinin, çiftçinin, emeklinin sorununu en somut, yalın ifadelerle dile getiren biziz. Bu sorunları çözecek olanlar da biziz.”

“Bugün asgari ücret üzerinden biri emekli olursa, emekli aylığı 718 lira 69 kuruş. Sözde o reformu yapmasalardı, eski kanun yürürlükte olsaydı aynı kişi 1822 lira emekli aylığı alacaktı. Her çalışana bunu anlatacağız!”

 “Bugün artık bütün dünya çok iyi biliyor ki, Cumhuriyet Halk Partisi bir sorunu eleştiriyorsa çözümünü de yan tarafına koymuştur.”

'HÜKÜMET TEFECİ HÜKÜMETTİR'

 “Büyüme diyorlar. Kim gördü bu büyümeyi? Rantiyeci gördü. Bu hükümet tefecilere hizmet ediyor. Herkes şunu iyi bilsin bu hükümet tefeci hükümettir!”

“Musluğu açınca 5 çeşit vergi ödüyoruz. Ama birileri vergi ödemek için MAN adasına gidiyor, şirket kuruyor. Bu sebeple bunlar milli değil, yerli değil. Onların tek bir adı var, gayri milli!”

"179 milyar doları yurt dışında bir avuç tefeciye ödediler. İşçiye, emekliye, çiftçiye vermeyip bir avuç tefeciye verdiler. Yurt içinde de 626 milyar doları bir avuç insana verdiler.”

'SABAH KALKIYORSUNUZ EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMİŞ'

Sabah kalkıyorsunuz eğitim sistemi değişmiş. Bir ülkeyi yıkmak istiyorsanız, orayı işgal etmenize gerek yok; eğitim sistemini bozun. Bu hükümetin yaptığı da budur!”

“Herkes severek ve isteyerek çocuğunu arzu ettiği okula gönderecek. Taşımalı eğitim yaptırmayacağız. Nerede bir çocuk varsa yanında öğretmeni olacak!”

'İFLAS EDEN BİR YARGI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

“İflas eden bir yargı ile karşı karşıyayız. Bugün geldiğimiz noktada suçluyu belirleyen sarayda oturan zattır. Saray belirledikten sonra yargı karar veriyor. Bizler bu düzeni yıkacağız!”

Bugün adına 'sözde demokrasi' dedikleri demokrasiden de rahatsızız. İflas eden bir yargı düzeni ile karşı karşıyayız. Direnme hakkımızı kullanarak bu Hitler düzenini yıkacağız. Adalet olsa o kadar yol yürünür mü? Adaletin olmadığı yerde kaos olur.”

 “1940'ların Almanyası ile 2010'ların Türkiyesi hemen hemen aynı. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Almanlar Hitler düzenini nasıl yıktılarsa biz de öyle yıkacağız.”

'KENDİSİNİ YAKAN İŞÇİYE HİÇBİR GAZETE YER VERMEMİŞ'

“Dün bir genç TBMM kapısında geçinemediği gerekçesiyle kendisini yakmak istedi. Büyümenin %11 olduğu Türkiye bu mu? Bugün bütün gazetelerin birinci sayfasına baktım, hiçbiri yer vermemiş. Saray korkusundan!”

O işçi kardeşime söyleyeyim Meclis'e niye geldin? Git Saray'ın önünde yak. O zaman diyecek ki 'Beni çok seviyor kendisini ateşe verdi.'