'CHP'nin öğrencilere dağıttığı bilgisayarlar okul müdürü tarafından iade edilmek isteniyor'

'CHP'nin öğrencilere dağıttığı bilgisayarlar okul müdürü tarafından iade edilmek isteniyor'

Okul müdürü, mahallenin muhtarını arayarak, “Bilgisayarları geri almanız gerekiyor” ifadelerini kullandığı iddia edildi. Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Kaymakamlık tarafından bir açıklama yapılmadı.

İleri Haber

Balıkesir Erdek’te, CHP Erdek İlçe Örgütü tarafından, canlı dersler için öğrencilere verilen bilgisayarlarla ilgili okul müdürünün, mahalle muhtarını arayarak, “Bilgisayarları geri almanız gerekiyor” dediği öne sürüldü.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili Türkiye genelinde okulların kapatılmasıyla beraber, eğitimin canlı derslerle evden davam etmesine karar verildi. Ancak maddi durumu iyi olmayan aileler, çocuklarına internete erişim sağlamakta ve derslerinde kullanacakları bilgisayar, tablet veya telefonları temin edemedi. Konuyla ilgili Balıkesir’in Erdek ilçesinde, CHP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan bir çalışma ile ihtiyaç sahibi çocukların kullanması üzerine bir okula bilgisayar bağışı yapıldı.

'BİLGİSAYARLARI GERİ ALMANIZ GEREKİYOR’

Bilgisayarların okula ulaştırılmasının ardından yeni bir gelişme yaşandığı öne sürüldü. Okul müdürü, mahallenin muhtarını arayarak, “Bilgisayarları geri almanız gerekiyor” ifadelerini kullandığı iddia edildi. Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Kaymakamlık tarafından bir açıklama yapılmadı.

‘KAYMAKAM VEYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN BASKISI MI VAR?’

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yazılı bir açıklama yaparak konuyu ele aldı. Sarı, “Pandemi sürecinde çocuklarımızın eğitime ulaşamadıklarını, evlerinde bilgisayar ya da tablet sıkıntısı yaşadıklarını biliyoruz. Bu nedenle ülkesine ve gençlerine destek olmak isteyen Erdek İlçe Örgütümüz, naçizane bir çalışma yaparak, ilçelerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara yardım elini uzattı ve bir okula bilgisayar temin etti. Ancak aldığımız haberle resmen yıkıldık. Bilgisayarlar, toplanarak geri iade edilmek isteniyor. Okul müdürü mahalle muhtarımızı arayarak bilgisayarların iadesi yönünde talepte bulundu. Kaymakamlık veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bu yönde bir baskı var mı? Aklımıza gelen ilk seçenek bu oldu. Çocuklarımızın bilgisayar sahibi olmasının ne gibi bir zararı olabilir? Eğitim herkesin hakkı. Devlet günde 30 bin bilgisayar dağıtıyor da başka yerden gelen yardıma gerek yok mudur? Biliyoruz çoğu öğrenci hala derslerine ekipman eksikliği yüzünden takip edemiyor. Konuyla ilgili bir açıklamayı Sn. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ve Sn. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’dan bekliyoruz. Bakınız, yardımın siyaseti olmaz. Bu gençler hepimizin geleceği” dedi.

DAHA FAZLA