CHP’nin İstanbul il yöneticisinden dikkat çeken Muharrem İnce mesajı

CHP’nin İstanbul il yöneticisinden dikkat çeken Muharrem İnce mesajı

Parti kuracağı söylentileri medyaya yansıyan CHP'li Muharrem İnce hakkında, partinin İstanbul yöneticisi Burkay Düzce'den dikkat çekici bir paylaşım geldi. Düzce'nin paylaşımına iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Nedim Şener yanıt verdi.

CHP’li Muharrem İnce’nin parti kuracağı yönündeki iddialarla ilgili, partinin İstanbul İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Burkay Düzce, Twitter hesabından tartışma yaratan bir paylaşımda bulundu. 

Düzce paylaşımında, “Parti kuracağı iddialarını reddetmeyen arkadaş yanına Metin Feyzioğlu, Nedim Şener ve Öztürk Yılmaz gibi isimleri de alırsa tartışmasız tek başına iktidar. Düşünsenize memleketin tek sorunu seçim sonrası kaybolan cumhurbaşkanının nerede olduğunu bulmak olacak” ifadelerini kullandı. 

2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP tarafından aday gösterilen İnce hakkında, partisinin geçen ayki kurultayının ardından parti kuracağı söylentileri medyaya yansımıştı. İnce bu söylentiler karşısında “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım” açıklamasında bulunmuştu.

NEDİM ŞENER YANIT VERDİ

Düzce’nin paylaşımına, son dönemde AKP’ye yakınlaşmasıyla dikkat çeken gazeteci Nedim Şener’den yanıt geldi. Şener paylaşımında, “CHP’nin yüzde 25’i geçememesinin nedenlerinden birisi İstanbul gibi bir ilde böyle çapsız yöneticilerinin olmasıdır. Çalışacağına uğraştığı şeye bak” ifadelerini kullandı. Şener ayrıca Düzce’nin Kobani eylemlerine katıldığını gösteren bir tweeet’ini alıntılayarak, “Yahu, HDP kontenjanından CHP’lisin sen de” yazdı. 

CHP İl Yöneticisi Düzce ise Silivri’de katıldığı bir Ergenekon davası duruşmasının fotoğrafını paylaşarak, “Sen Silivri zindanlarındayken, ben kapısında bekliyordum. Şimdi sen üç kuruşa ciğerini sattın diye hepimizin aynısını yapmasını bekliyorsun Nedim Bey! Biz dün neredeysek bugün de oradayız. Ama sen nereden başladın nereye vardın belli değil” ifadelerini kullandı.