CHP'nin Akçay eski Belediye Başkanı disipline sevk edildi

CHP'nin Akçay eski Belediye Başkanı disipline sevk edildi

CHP'nin Akçay eski Belediye Başkanı, seçim bürosu açılışında sarf ettiği sözler gerekçe gösterilerek, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

İnceoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Fait Öztrak'ın MYK sonrası yaptığı açıklamaya göre, 8 Mart günü CHP seçim bürosu açılışında geçen konuşmalar nedeniyle disipline sevk edildi.

Öztrak, yaptığı ilk açıklamada Edremit Belediye Başkan adayı Selman Hasan Arslan'ın kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıklarken, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada bunun sehven olduğunu ifade etti.

Öztrak, "Bugün düzenlediğim basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine yaptığım açıklamada Edremit Belediye Başkan Adayı ifadesi sehven geçmiştir. Edremit'teki olayda kesin ihraç talebiyle disipline verilen, sela konusunda yakışıksız ve kabul edilemez sözleri nedeniyle eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'dur. Edremit Belediye Başkan adayımız Selman Hasan Arslan'ın bu süreçle ilgisi yoktur" dedi.

 

NE OLMUŞTU?

8 Mart'ta CHP’nin seçim bürosunun açılışında Arslan ve partililerin aralarında yaptığı konuşma mikrofonlara yansımış, Arslan "Bizim oy Kürdistan’a" diyen müteahhide "He bize verecek demektir" ifadelerini kullanmıştı.

Arslan konunun medyaya yansımasından sonra yaptığı açıklamada " ‘Bizi destekliyorsun, anladım’ şeklinde bir yanıt verdim. Yaşanılan hadisenin, çok açık şekilde provokasyon olduğu, Millet İttifakı'nın tüm Türkiye'de, Balıkesir'de ve Edremit'teki gücünü gören ve bundan korkan bazı kirli odaklar tarafından algı yaratılmak amacıyla servis edildiği bellidir” demişti.