CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda PM seçimi sonuçlandı

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda PM seçimi sonuçlandı

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı, Parti Meclisi seçiminin tamamlanmasıyla sona erdi.

CHP 37. Olağan Kurultayı'nın ikinci gününde, Parti Meclisi'ne (PM) giren isimler belli oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM anahtar listesinde mevcut PM ve Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) olan isimleri büyük oranda korudu. Kurultayın sürprizi ise Haluk Koç’un aday olmaması oldu.

 Parti Meclisi seçimlerinin kesin sonuçları, cinsiyet ve gençlik kotalarının uygulandıktan sonra açıklanacak. Parti Meclisi seçimlerinde en yüksek oyu alan isim 982 oyla Faik Öztrak oldu. Yüksek oy alanlar arasında 862 oyla Bülent Kuşoğlu, 836 Onursal Adıgüzel,830 oyla Umut Akdoğan, 824 oyla Gürsel Erol,723 oyla Zeynel Emre, 720 oyla Murat Emir yer aldı.

ANKA AJANSI HARİCİNDE GAZETECİ ALINMADI

İkinci gün delegelerin ve PM adaylarının bulunduğu amfi ve çevresine gazeteciler alınmadı. Polisler sadece Anka Ajansı’nın girebileceğini, kendilerine bu isimlerin bildirildiğini söylerken, bu kısıtlama; “Saraya sadece AA’nın alınması ile CHP kurultayına Anka Ajansı’nın alınması arasında farkın olmadığı” yönünde tepkilere de yol açtı.

PM, YDK ve Bilim Kültür Sanat Platformu için adayların bulunduğu çarşaf liste öğlen saatlerinde netleşti. Listelerin baskıya gitmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi geldi. Bu kez de “anahtar listeye girdim mi giremedim mi” telaşı yerini aldı.

Kılıçdaroğlu, anahtar listesinde, mevcut parti yönetimini büyük ölçüde korudu. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde ve PM aday listesinde Genel Başkan Yardımcılarından Haluk Koç’un olmaması dikkat çekti. Koç’un kurultay öncesi affını istediği, “yoruldum” dediği öne sürülürken, kulislere Kılıçdaroğlu’nun “aday olma” dediği için aday olmadığı yansıdı.  

CHP’de mevcut Parti Meclisi’nde görevli olup da, Kılıçdaroğlu’nun listesinde olmayan isimler şöyle:

Haluk Koç
Ali Haydar Hakverdi
Ali Şeker
Ekrem Kerem Oktay
Bülent Ecevit Tatlıdil
Erdal Aksünger
Eren Erdem
Fatma Gürer
Gaye Pamuk Ateşli
Gaye Usluer
Gökan Günaydın
Güşçin Timur
Haluk Pekşen
İlhan Cihaner
Mehmet Ali Çelebi
Meryem Gül Çiftçi
Müslüm Sarı
Sera Kadıgil Sütçüoğlu
Umut Tekin
Zeki Kılıçarslan

LİSTE YİNE DELİNEBİLECEK Mİ?

Evrensel'den Sultan Özer ve Birkan Bulut'un haberine göre, bir önceki kurultayda liste delerek PM’ye giren bazı isimlerin PM genel listesinde yer almalarına rağmen Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alamadıkları gözlendi.

Geçen kurultayda da anahtar listede yer almayıp liste delen, bu kurultayda da yeniden aday olan isimler şöyle:

Erdal Aksünger
Gökan Günaydın
Haluk Pekşen
Gaye Usluer
Ali Şeker
Necati Yılmaz

Geçen kurultayda liste delerek PM’ye giren Tuncay Özkan ise bu kez Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer aldı.

CHP’NİN YENİ YÜKSEK DİSİPLİN KURULU

Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) seçilen isimler şöyle:

796 oyla Mahir Polat, 778 oyla Saniye Barut, 771 oyla Uğur Bayraktutan, 774 oyla Süleyman Bülbül, 682 oyla Gülsun Filorinalı, 649 oyla Sezgin Kaya, 637 oyla Cem Artantaş, 630 oyla Ahmet Ersen Oysoy, 630 oyla Garip Erdoğan, 621 oyla Doğuşcan Aygün, 593 oyla Mustafa Serdar Soydan, 574 oyla Bülent Maraklı, 539 oyla Gülşah Atalar, 476 oyla Tuğba Torun, 465 oyla Gonca Yelda Orhan.

554 oy alan Bülent Yücetürk ile 526 oy alan Yiğit Acar cinsiyet kotası dolayısıyla YDK’ye giremedi.