CHP'li Yılmaz: Bazı konsolosluk çalışanları IŞİD'in arkasında namaza durdu

CHP'li Yılmaz: Bazı konsolosluk çalışanları IŞİD'in arkasında namaza durdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Musul Başkonsolosluğu yaptığı dönemde yaşanan IŞİD baskınına ilişkin açıklamasında, "101 günlük esaret sırasında bazı konsolosluk çalışanları IŞİD’in arkasında namaza durdu." dedi.

TSK'nın Afrin'e yönelik saldırıda birlikte hareket ettiği ÖSO için "terör örgütü" diyen ve bu nedenle AKP hükümeti tarafından hedef gösterilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Musul Başkonsolosluğu yaptığı dönemde yaşanan IŞİD baskınına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

'IŞİD'İN ARKASINDA NAMAZA DURDULAR'

Bazı konsolosluk çalışnalarının IŞİD'lilerle işbirliği yaptığı söyleyen Yılmaz, "Eğer AKP’den siyasete girmiş olsaydım heykelimi dikmiştiniz, bu kadar alçalmayın. Sizin neyden korktuğunuzu biliyorum. Ama bunlar işe yaramaz. 101 günlük esaret sırasında bazı konsolosluk çalışanları IŞİD’in arkasında namaza durdu. Ben artık bu işin arkasında başka bir şey arıyorum, bu iş başka bir yere gidiyor." ifadelerini kullandı. 

'IŞİD'E YAKIN TİPLER DEDİKLERİMİ TERFİ ETTİRDİLER'

Halk TV’de Fatih Ertürk’ün konuğu olan Yılmaz, Musul Başkonsolosluğu’na IŞİD baskını sırasında görevli olan Özel Harekat Polisi Abdülsettar Yaşar’ın A Haber’e yaptığı açıklamaya da tepki gösterdi. Yaşar açıklamasında, "Öztürk Yılmaz, kendini muhasebeci Kenan olarak tanıttı. Başına silah dayamadılar. Battaniye'nin altına saklandı. İngilizce bildiğini DEAŞ'lılardan gizledi. Etrafımız kuşatıldığında Arapça bilen tek ben olduğumdan ben çağrıldım. Kapıyı onlara ben açtım." ifadelerini kullanmıştı.

Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında, "O kişi (Abdülsettar Yaşar) Arapça bilen, Musul Başkonsolosluğu basılmadan hemen önce gelen bir isim. Benim şüphelerimin olduğu bir tip, düşünce olarak IŞİD’e yakın olan bir tip. Bakın Musul baskınında bir anda ‘Arapça biliyorum’ diyerek ortaya çıkıyor. IŞİD’in belgelerini bana imzalatmak istiyor, ben reddediyorum. Döndükten sonra bunların IŞİD ile ideolojik yakınlığı olduğunu söyledim. ‘Bunlarla ilgili bir işlem yapın’ dedim. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış, ne görevden alması bunları terfi ettirdiler." dedi.

'BAKANLIK, 'ÇATIŞIN' TALİMATIMI ENGELLEDİ'

İçişleri Bakanlığı'nın kendisinin talimatını engellediğini söyleyen Yılmaz, "İçişleri Bakanlığı’ndan talimat verdiler, benim ‘çatışın’ dememe rağmen ‘hayır kesinlikle çatışmayın talimatı’ geldi. Alayına başkaldırıyorum. Madem siz devletin itibarını düşünmüyorsunuz, ben hiç düşünmüyorum. Ya beni öldüreceksiniz ya da ben sizin yakanıza yapışacağım." ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLİŞİMİZİ MİT GERÇEKLEŞTİRMEDİ'

Yılmaz, konsolosluk çalışnalarının Türkiye'ye tesliminde MİT2in rolünün olmadığını belirterek, "Konsolosluk çalışanlarıyla birlikte Türkiye’ye teslim edilişimizi MİT gerçekleştirmedi. O siyasilerden bir çıksın bakalım! Bir söylesinler bakalım, bizi kim getirdi? Hadi çıksın birisi konuşsun bakalım. Bizi Türkiye’ye kim getirdi. Bir tanesi çıksın benim karşıma bütün kamuoyu önünde açıklayacağım. Meydan okuyorum benimle yüz yüze bir çıksın açıklasın! Nasıl olmuş, ne olmuş, FETÖ’cüler nerede duruyormuş? Bir bir açıklayacağım…" ifadelerini kullandı.