CHP'li Yarkadaş: AKP'nin adayı Mevlüt Uysal iskenderpaşa Cemaati üyesi

CHP'li Yarkadaş: AKP'nin adayı Mevlüt Uysal iskenderpaşa Cemaati üyesi

CHP’li Barış Yarkadaş, AKP’nin yeni İBB başkanı adayı Uysal’ın, Nakşibendi tarikatının kollarından İskenderpaşa Cemaati'nin Esat Coşan grubundan olduğunu öne sürdü.

Yarkadaş’ın iddiasına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mevlüt Uysal, AKP'li meclis üyelerinin itirazı ve içine sinmemelerine rağmen, aday ilan edildi.

Yarkadaş, Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını üstlenen Uysal’ın, Nakşibendi tarikatının kollarından İskenderpaşa Cemaati'nin Esat Coşan grubundan olduğunu söyledi. Yarkadaş, “Yani; AKP İstanbul'u şimdi de başka bir cemaate teslim etmek istiyor. FETÖ'den kurtulmaya çalışan AKP'nin hala akıllanmadığı görülüyor. FETÖ gidiyor METÖ ve İSTO geliyor” ifadelerini kullandı.

Yarkadaş Başak Şehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mevlüt Uysal hakkında “Başakşehir'i yüzde 48 oyla kazanırken, tarikat ve cemaat desteği aldı. AKP artık cemaat ve tarikatlara mahkumdur. Cemaat ve tarikatlar da AKP’ye” dedi.

BELEDİYENİN BÜTÇESİNDEN TARİKAT LİDERİNE CAMİ

“Mevlüt Uysal, tarikat lideri, Erdoğan'ın Kuran hocası, "Alo Fatih" ile YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası Mehmet Emin Saraç adına belediyenin bütçesinden cami yaptırmıştır” diyen Yarkadaş, cami için ayrılan bir başka alanın ise TÜRGEV'e bedelsiz verildiğini iddia etti.

HAŞEMA’NIN İSİM BABASI

Mevlüt Uysal’ın Bilal Erdoğan'la çok yakın ilişkisi olduğunu ve aynı zamanda HAŞEMA olarak bilinen mayonun da isim babası olduğunu belirten Yarkadaş, “Bunlar şimdilik giriş Şu an İBB CHP Grup Başkanlığı'ndayız. Biraz sonra seçim başlayacak. AKP, İstanbul'da en çok para harcayan, israf yapan ve yeşil alanları yok eden kişiyi İBB Başkanı yapmak istiyor. Saray UYSAL bir başkan istiyor” diye konuştu.