CHP'li vekil Dr. Mustafa Adıgüzel'den çok çarpıcı Covid-19 iddiası

CHP'li vekil Dr. Mustafa Adıgüzel'den çok çarpıcı Covid-19 iddiası

Mustafa Adıgüzel, İstanbul, Ankara ve İzmir'den alınan verilerin tüm Türkiye için orantılandığında günlük kayıp sayısının 836'ya ulaştığını savundu.

İleri Haber

CHP Ankara milletvekili Mustafa Adıgüzel, Tele1'de katıldığı "Gün Ortası" programında dün Ankara, İstanbul ve İzmir'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif olup hayatını kaybedenlerin sayısının 252 olduğunu iddia etti. Üç kentte alınan verilerin tüm Türkiye için orantılandığında günlük kayıp sayısının 836'ya ulaştığını savundu.

Elde ettiği sayının hastanelerde koronavirüs hastası olarak tespit edilen ve hayatını kaybedenlerin sayısı olduğunu belirten CHP'li Adıgüzel, hayatını kaybedenlerin cenaze işlemlerinin belediyeler tarafından yapılmış kişiler olduğunu da açıkladı.

Adıgüzel, bu sayılara test sonucu bilinmeyenlerin de eklendiğinde gerçek rakamın iki katına çıkacağını da öne sürdü. 

Kendisi de hekim olan Adıgüzel ayrıca, Türkiye genelinde mart ayından bugüne kadar testi pozitif olup yaşamını yitirenlerin sayısının 60 bini bulduğunu da söyledi. 

Mustafa Adıgüzel, vaka sayısıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. İstatistiklere göre, Türkiye'de test yapılan kişilerin yüzde 15'inde virüsün tespit edildiğini belirten Adıgüzel, resmi test sayısına göre yapılan hesaplamada şu ana kadar Türkiye'de 2 buçuk milyon kişinin koronavirüs hastalığını geçirdiğinin anlaşıldığını da sözlerine ekledi. 

Sağlık Bakanlığı'nın dün yayınladığı verilerde, son 24 saatte Türkiye'de 103 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği gösteriliyordu.

 

DAHA FAZLA