CHP’li Tuncay Özkan: ‘Tanınan’ bürokratlar bize gizlice yolsuzluk dosyaları getiriyor

CHP’li Tuncay Özkan: ‘Tanınan’ bürokratlar bize gizlice yolsuzluk dosyaları getiriyor

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, katıldığı bir TV programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP’li Tuncay Özkan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çağrısının ardından “bilinen” bürokratların CHP’ye gelerek yolsuzluk dosyaları verdiğini söyledi. Özkan, “Bunların hepsi bizde. Biz, bu insanları tanıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kanal 42'de yayınlanan “Sümen Altı” programına konuk oldu. Burada gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını yanıtlayan Özkan, tanıdık bürokratların isimlerinin duyurulmaması koşuluyla CHP'ye geldiğini, bu isimlerin tanındığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısından sonra bu bürokratların hukuksuz işlere imza atmadığını öne sürdü.

‘GELEN YOLSUZLUK DOSYASI ÇOK’

Özkan'ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle;

"Bize yolsuzluk dosyası getiren arkadaşlar var. Gelip bizden yardım isteyen arkadaş var. Hepsinin söylediği ortak şey. Aman bizim size geldiğimizi duymasınlar. Gelen yolsuzluk dosyası çok. Çok önemli mevkilerdeki insanlar genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmadılar, atmıyorlar. Şimdi burada söylerim de yazık olur zavallılara. Genel başkanımızın çağrısından sonra 'Ben bunu imzalamadım. Çünkü sahtekarlık var, namussuzluk var. Ben Çevre Bakanlığı'ndayım. Çünkü para var, yolsuzluk var, rüşvet var. Bana getirdiler ben imzalamadım. O yüzden beni şimdi müşavir olarak atıyorlar, benim yerime şu kişi imzalayacak' diyenler var. Bunların hepsi bizde. Biz, bu insanları tanıyoruz."

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile bürokratlara, “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi (18 Ekim) itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin” diyerek seslenmişti.

Bu çağrısından dolayı Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi açıkça bir suçtur” demişti.