CHP'li Tanrıkulu'ndan Leyla Güven'e ziyaret

CHP'li Tanrıkulu'ndan Leyla Güven'e ziyaret

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, açlık grevinin 112. gününde olan Leyla Güven'i ziyaret etti. Tanrıkulu Güven’e, “Siz ve cezaevlerinde açlık grevinde olan tutuklular için endişeliyim. Umut ediyorum ki kimse bu süreçte zarar görmez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 112 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i, dün akşam evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Tanrıkulu’nun Güven’e, “Siz ve cezaevlerinde açlık grevinde olan tutuklular için endişeliyim. Umut ediyorum ki kimse bu süreçte zarar görmez” dediği öğrenildi.

'TECRİT TÜM TÜRKİYE'YE UYGULANIYOR'

Leyla Güven, yasal bir talebinin olduğunu ve bu talebin karşılanıncaya kadar açlık grevi eylemini sürdüreceğini söyledi. Güven: “Ama omuzlarımdaki sorumluluk çok ağır. Cezaevlerinde 300’ü aşkın tutuklu ile yurtdışında birçok arkadaşım da açlık grevinde, onların durumu da kritik aşamada. Tecrit sadece Sayın Öcalan’a değil tüm Türkiye’ye uygulanıyor. Açlık grevlerine dikkat çekmek için yürümek isteyen vekil arkadaşlarımın polis ablukası altındaki görüntüleri tecridin somut resmiydi. O yüzden bu tecride karşı çıkmak aslında Türkiye’nin demokrasisine sahip çıkmaktır” diye konuştu. (MA)