CHP'li Tanrıkulu'dan Bakan Selçuk'a: İstifa edecek misiniz?

CHP'li Tanrıkulu'dan Bakan Selçuk'a: İstifa edecek misiniz?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk'a yoksulluk açıklamaları ve koronavirüsün meslek hastalığı sayılması taleplerine verdiği skandal açıklamaları hatırlatan CHP'li Tanrıkulu, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, verdiği soru önergesinde Selçuk'a "İstifa edecek misiniz?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını süresince artan işsizlik ve yoksulluğu, işçilerin ve emekçilerin borç batağına sürüklenmesini görmezden gelerek "Artık refahı paylaşma aşamasına geçtik" ve “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı" ifadeleri ile tepki çeken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a "İstifa edecek misiniz?" diye sordu.

CHP'li Tanrıkulu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Bakan Selçuk'un yoksulluk sebebiyle artan intiharları ve koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi çağrılarını, "Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim" ifadeleriyle görmezden gelmesinin hatırlatıldığı önergede, Selçuk'a "İstifa edecek misiniz?" sorusu yöneltildi.

Tanrıkulu tarafından verilen soru önergesi şöyle:

1. Koronavirüs ile mücadelenin başından itibaren - yaklaşık 1 yılda - 391 sağlık çalışanın hayatını kaybetmesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından görmezden mi gelinmektedir?

2. Koronavirüs ile mücadelenin başından itibaren - yaklaşık 1 yılda - 140 binin üzerinde sağlık çalışanın hastalanması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından görmezden mi gelinmektedir?

3. Covid - 19 ile mücadele sürecinde birçok alanda esnek çalışma sistemine geçilirken, sağlık çalışanlarının mesai sayısı ve iş yükü artmış, istifa ve izin hakları iptal edilmişken, günlerce evlerine gidememişken, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak “Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim” yanıtınız akabinde istifa edecek misiniz?

4. İşi ve mesleği gereği Covid-19 hastalarına bakan, muayene eden, müdahale eden, temas eden sağlık çalışanlarının buna bağlı olarak Covid-19 hastalığı tanısı almaları ile sağlık çalışanları için Covid-19'un Türkiye'de ivedi meslek hastalığı olarak kabul edilmesi amacıyla somut adım atılacak mıdır?

5. Koronavirüs salgını ile mücadelede özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına 3600 ek göstergenim ivedi verilmesi amacıyla somut adım atılacak mıdır?