CHP'li Tanal'ın ziyaret ettiği ilkokulu jandarma bastı

CHP'li Tanal'ın ziyaret ettiği ilkokulu jandarma bastı

Mahmut Tanal, görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı.

İleri Haber

Urfa'daki bir okulu ziyaret eden ve yetersizliklere dikkat çeken Tanal, jandarma tarafından okulun basıldığını söyledi. Konuya ilişkin bir videoda da paylaşan Tanal, 3 velinin de ifadeye çağırıldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, memleketi Urfa'nın Akçakale ilçesinde Yeşilyurt Köyü'nde incelemelerde bulundu. Tanal, 150 çocuğun taşımalı eğitime bir ay sonra başlanacağının açıklanması nedeniyle okula gidemediğini belirleyip yetkilileri göreve çağırdı.

Tanal, ardından da Harran ilçesine bağlı Doruç Mahallesi'ne giderek Doruç İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Ders saatinde okulun kapısının kilitli olmasına tepki gösteren Tanal; okul lavabosunun kirliliğine, etraftaki çöp yığınına ve okul binasının eski bir yapı olduğuna dikkat çekti.

Sınıfa dönüştürülen konteynerleri dolaşan Tanal, öğrencilerin sağlıksız koşularda eğitim gördüğünü söyledi. Okul bahçesinde Tanal'la bir araya gelen öğrenciler, "Okul istiyoruz" diyerek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e seslendi.

JANDARMA BASKINI

CHP'li Mahmut Tanal'ın incelemelerde bulunup eksiklerini dile getirdiği okula, dün jandarma tarafından baskın düzenlendi. Baskın sırasında köylüler ile jandarma arasında tartışma yaşandı. Jandarma bazı kişileri araca bindirerek götürürken, video çekilmesine de tepki gösterdi.

TANAL, GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Tanal, "Dünkü ziyaretimizden ve bu açıklamamızdan sonra Harran Doruç İlköğretim Okulu, jandarma tarafından basıldı! Velilerin hizmet kusuruna dair görüntü almasını engellemek isteyen İl - İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yönetimi, jandarmayı devreye koydu. Askerin ilkokulda ne işi var? Suç işliyorsunuz? Derhal Jandarmayı geri çekin" ifadelerini kullandı.

3 VELİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Akşam saatlerinde bir paylaşımda daha bulunan Tanal, 3 öğrenci velisinin ifadeye çağrıldığını duyurdu. Tanal, "Şanlıurfa’ya bağlı Harran Doruç Köyü’ndeki Doruç İlköğretim Okulu meselesinde 3 öğrenci velisi, gecenin bu saatinde jandarma tarafından apar topar ifadeye çağrıldı. Veliler, çocukları için sağlıklı bir okul ortamı oluşturulmasını talep ederek suç mu işledi? Bu saatte ifade kararında amaç korkutmak, sindirmek, gözdağı vermek, nezarette tutmaktır. Derhal bu yanlıştan dönün!" çağrısında bulundu.

'EĞİTİM HAKKININ ENGELLENMESİ' İDDİASI

CHP'li Mahmut Tanal, konuya ilişkin bugün de paylaşım yaptı. Velilerin "Eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi" gerekçesiyle sorgulandığını belirten ve ifade tutanağını paylaşan Tanal, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

CHP Urfa İl Örgütü Hukuk Komisyonu üyesi avukatların da konuya ilişkin açıklamasına dair bir video paylaşan Tanal, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama gelmemesini eleştirdi.