CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Melih Bulu’nun haklarını korumak da bize düştü

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Melih Bulu’nun haklarını korumak da bize düştü

"Atamayı bu şekilde içine sindirirseniz, bu şekilde gönderilmeyi de içinize sindireceksiniz" diyen CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Melih Bulu’nun kendisine haber verilmeden görevden alınmasını eleştirerek, ¨Melih Bulu'nun insan haklarını korumak da bize düştü¨ dedi.

İleri Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, MST TV ekranında Türkiye gündemini değerlendirdi. Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu’nun görevine son verilmesini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri gündemine alan Tanrıkulu, ¨Melih Bulu'nun da onurunu veya insan haklarını korumak bize düştü¨ dedi.

AKP’li Melih Bulu'nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atandığı süreci hatırlatan Tanrıkulu, "Atamayı bu şekilde içine sindirirseniz, bu şekilde gönderilmeyi de içinize sindireceksiniz" ifadelerini kullandı. 

MST TV’den yaptığı yayında, ¨Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyum rektörü bir gece ansızın gelmişti, bir gece ansızın gitti. Profesör olmuşsunuz böyle bir aramayı nasıl içine sindirirsiniz? Eğer içinize sindirirseniz bu şekilde atamayı, bu şekilde gönderilmeyi de içinize sindireceksiniz¨ diyen Sezgin Tanrıkulu, ¨Bir profesörün bu şekilde atanmasını zaten kabul etmemiştik ama insani olmayan böyle bir durumla, gece yarısı çıkan bir kararnameyle kendisine haber verilmeden alınmış olması da insan onuruna aykırı bir şey. Melih Bulu'nun da onurunu korumak veya onun insan haklarını korumak bize düştü¨ şeklinde konuştu.

'MELİH BULU GİBİ BAŞIN ÖNE EĞİK GİDERSİN'

Tanrıkulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne vekaleten rektör olarak atanan Naci İnci'ye de seslenerek şunları söyledi:

¨Boğaziçi Üniversitesi’nin içinden bir öğretim üyesi rektör vekili olarak atandı fakat Boğaziçi Üniversitesi’nin genelinde olmayan başka bir işlem yaptı, Sayın Hocamız Can Candan'ın 14-15 yıllık öğretim görevliliği hizmetine son verdi. Gerekçesi tamamen hukuk dışı. Boğaziçi Üniversitesi’nin içinden gelen bir rektörün bunu yapmış olması çok daha acı verici bir şey.

Bunlar kendi tarihlerine yazılacak, çocuklarına torunlarına nasıl bakacaklar ayrı mesele. Buradan kayyum rektör vekiline sesleniyorum: Sen de utanırsın bu yaptıklarından, Melih Bulu gibi böyle başın öne eğik gidersin. Dolayısıyla bu hukuksuzluğa imza atmayın. Bu hükümet değişecek çok yakın bir zamanda sandık yoluyla, demokratik olarak değişecek. Dolayısıyla hiç olmazsa bilim insanlığı kariyerinize halel gelmeyecek işlerle uğraşın. Bilim insanlarının işi hukuksuzluk yapmak değil¨