CHP’li Sezgin Tanrıkulu: El-Nusra ve SADAT’la ilgili çok sayıda önerge verdim, hükümet birine bile yanıt vermedi

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: El-Nusra ve SADAT’la ilgili çok sayıda önerge verdim, hükümet birine bile yanıt vermedi

Tanrıkulu, parlamentoda El-Nusra ile ilgili 13, SADAT ile ilgili ise biri Araştırma Önergesi olmak üzere 4 önerge verdiğini söyledi.

İleri Haber

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in SADAT’ın kendisi üzerinden cihatçı El-Nusra’ya silah gönderdiğini açıklamasına ilişkin konuşan CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “El-Nusra ve SADAT’a ilişkin 17 önerge verdim, hükümet hiçbirine yanıt vermedi” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisinin de içinde bulunduğu iktidar-mafya ilişkilerine yönelik iddiaları sürüyor. Peker dün, Uluslararası Savunma Danışmanlığı’nın (SADAT) kendi üzerinden El-Kaide’nin Suriye kolu El-Nusra’ya silah gönderdiğini açıkladığı bir video yayınladı.

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve bir kontrgerilla örgütü yapılanması olduğu yönünde kuvvetli şüpheler bulunan SADAT, bir kez daha skandal bir iddianın muhatabı oldu.

‘HÜKÜMET HİÇBİRİNE YANIT VERMEDİ’

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parlamentoda El-Nusra ile ilgili 13, SADAT ile ilgili ise biri Araştırma Önergesi olmak üzere 4 önerge verdiğini söyledi.

“Bu hükümet tek birine bile cevap vermemiş” diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

El-Nusra sonuç itibariyle cihatçı terör örgütleri listesinde olan bir örgüt ve Suriye'de insanlığa karşı suç işliyor. Oraya Türkiye'den silah gidiyor. Bunu, bu işin içinde olan Sedat Peker açıkladı. Peki bir adım var mı?

‘CAN DÜNDAR’IN BAŞINA GELMEDİK KALMADI’

MİT tırları haberi nedeniyle Can Dündar’ın başına gelmedik kalmadı. Şimdi Türkiye'de değil. Yani kendi emeğiyle yaptığı bütün mal varlığına tedbir konuldu.

Şimdi teker teker bu yazılanlar doğru çıkıyor. E ne olacak peki? Ne olacak? Hiçbir adım yok bu konularda. Yargının adımı yok.

Şunu da söyleyeyim; bunların tümü kayıt altında. O nedenle bizler soru önergesi veriyoruz parlamentoda. Parlamentonun hafızasında kalsın diye insan hakları ihlallerini bir biçimiyle kayıt altına almaya çalışıyoruz. Böyle ağır durumlarla karşı karşıyayız."