CHP’li Şeker: AKP izin vermediği sürece Adalet Yürüyüşü'ne hiçbir saldırı olamaz

CHP’li Şeker: AKP izin vermediği sürece Adalet Yürüyüşü'ne hiçbir saldırı olamaz

İstanbul’a yaklaşan Adalet Yürüyüşü’ne yönelik saldırı iddialarına ilişkin konuştuğumuz CHP’li Ali Şeker, “İktidarın müsaade etmediği hiçbir eylem gerçekleşemez” dedi. İktidar hırsı uğuna Suruç ve Ankara katliamlarının göz göre göre yaşandığını hatırlatan Şeker, yurttaşlara seslenerek “Artık bekleme İstanbul. Gel ve yürüyüşe katıl diyoruz” çağrısında bulundu.

Twitter: @Meryem_Yildrim / Mail: [email protected]

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR’larının görüntülerine ilişkin davada tutuklanarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Ankara’dan başlatılan ve toplumun geniş kesimleri tarafından desteklenen ‘Adalet Yürüyüşü’ 21. gününde devam ediyor.

Yürüyüşü hedef gösteren AKP hükümetinin provokasyon girişimleri sürerken, yürüyüşe katılımı düşürme maksadı taşıdığı düşünülen ‘Yürüyüşe IŞİD saldırısı olacak’ şeklindeki iddialar da gündemdeki yerini koruyor.

IŞİD OPERASYONU YAPILAN ŞAHSIN ARACINDAN AKP BAYRAKLARI ÇIKTI

İstanbul’a yaklaşan yürüyüşe ilişkin konuştuğumuz CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, AKP’nin iktidar hırsı uğruna provokasyonlara devam ettiğine dikkat çekti.

Bugün basında yer alan ‘IŞİD saldırısı’ iddialarını sorduğumuz CHP’li Şeker, “Bugün içinde AKP bayrakları olan bir panelvanla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Güvenlik birimlerinden aldığımız böyle bir gerçeklik var. Ancak bu bölgede rutin olan durumlardan biri olduğu deniliyor” ifadelerini kullandı.

‘MÜSAADE EDİLMEDİĞİ SÜRECE BİR ŞEY OLMAZ’

Partilerinin güvenlik önlemi alıp almadığına dair sorumuzu da yanıtlayan Şeker, Genel Başkanı koruma grubu olan Güvenlik Daire Başkanlığı ve bölgedeki kolluk kuvvetlerinin gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Şeker, “Bugün bu istihbarat çerçevesinde yol kapatılarak hareket edildi. Sürekli bu tür istihbaratlar geliyor, gereği yapılıyor. Müsaade etmedikleri sürece de bir şey olmaz. Ümit ediyoruz ki müsaade etmezler” diye konuştu.

‘SURUÇ VE ANKARA’DA DA GÖRDÜK; AKP’NİN YOL VERMEDİĞİ HİÇBİR EYLEM HAYATA GEÇİRİLEMEZ’

Yandaş basında sık sık yer alan saldırı iddialarına ilişkin konuşan Ali Şeker, “Katılımı düşürmek adına yapılıyor diye düşünüyorum. İktidarın yol vermediği hiçbir eylem hayata geçirilemez. Bunu Suruç’ta gördük, Ankara katliamında gördük. Göz göre göre insanlar öldürüldü iktidar hırsı uğruna ve seyredildi.

Böylesine bir karnesi olan bir iktidarın emniyet güçlerinin gözlerini kör etmesine yönelik müdahalelerinin sonuç almayacağını umut ediyorum. Çünkü bu tür göz yummalar da emniyet güçleri de can kaybediyor, vatandaş da can kaybediyor. Bir iktidar hırsı uğruna insanın güvenliğini hiç kimse bu kadar tehlikeye atmamalı” diye konuştu.

'AKP, HALKIN SOKAĞA ÇIKMAMASI İÇİN BAKANLARI VE MOBİL PROVOKASYON TİMLERİYLE ÇALIŞIYOR'

“İktidar halkın sokağa çıkmaması için en hafif tabirle ‘yol verdiği’ katliamlar aracılığıyla halkı korkuttu sindirdi ve baskısını zulmünü arttırdı” diyen Şeker, AKP’nin son dönemde yürüyüşe yönelik provokasyonlarını şöyle anlattı:

“Daha da büyük bir baskıyı ve zulmü arttırmak için, halkı sokaktan geri tutmak adına her türlü provokasyonu yapmak için bakanları günlerdir provokasyon çağrısı yapıyor. Bizimle beraber ‘mobil provokasyon timleri’ var. Bize sürekli hakaret edip saldıranlar, bu saldırılara karşı bir şey yapmayan güvenlik var. Bir taraftan da cansiparane işini yapmaya çalışan bir güvenlik güçleri var.

Dün 1 saat 10 dakika boyunca bir grup konvoyla birlikte hakaret edip sürekli konvoya hakaretle saldırı yaptı. Bir kişi tweet attığı için hemen gözaltına alınırken, bu kadar açık saldırı yapan insanların kollanması, emniyetin içerisindeki can siparane mücadele eden bir grupla diğer grubun varlığının işareti.”

ÇAĞRI: BEKLEME ARTIK İSTANBUL!

Sözlerini yurttaşlara çağrıyla sonlandıran CHP’li Şeker şunları söyledi: “Bekle bizi İstanbul demiyoruz artık. Bekleme bizi İstanbul, sen de gel. 50-60 km bir şey kaldı zaten.”

NE OLMUŞTU?

Bugün basına yansıyana haberlerde, Kocaeli’de ilerleyen kortejin yürüyüşü esnasında bombalı bir araçla saldırı yapılacağı istihbaratı geldiği iddia edildi. Trafik ilk kez tamamen kesilerek, Kartepe’de panelvan tipi aracı kullanan bir kişi Özel Hareket Polislerinin de katıldığı operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin IŞİD’li olduğu iddia edilirken, İHA’nın haberine göre aracın içinden AKP bayrakları çıktı.