CHP'li Sarıbal'dan AKP'ye: Bu topraklarda ne saltanatlar geldi geçti, elbette siz de geçeceksiniz

CHP'li Sarıbal'dan AKP'ye: Bu topraklarda ne saltanatlar geldi geçti, elbette siz de geçeceksiniz

Adalet Komisyon'unda konuşan CHP'li Sarıbal, "Biliyoruz ki bu topraklarda ne saltanatlar ne hanlar ne krallar geldi geçti, elbette siz de geçeceksiniz" dedi.

İleri Haber

AKP'nin baroları hedef alan 'çoklu baro' teklifi görüşmeleri sırasında Adalet Komisyo'nunda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Bu memlekette her şey çok güzelmiş de, her şey yolunda gidiyormuş da sadece barolara müdahale etmek aslında sorunmuş gibi görünüyor, elbette öyle değil. Sorun şu: Aslında yasamayı teslim aldığını düşünen, yürütmeyi istediği gibi teslim alıp organize ettiğini düşünen ve toplumsal dinamiklerin otokontrol sistemi üzerinden kamunun, devletin, iktidarın yapması gereken kamucu, halkçı, yurtsever davranışların bu tür sivil toplum, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve meslek örgütleri tarafından yapıldığı için, onlar bile zoruna gidiyor beylerin ve beyefendilerin" dedi.

Sarıbal, 2002 yılından itibaren Saray Rejimi'nin demokrasiyi hedef aldığını belirttiği konuşmasında "Mesele, aslında, 2002’den itibaren başlayıp 1980 faşizminden bile daha sert, tamamen demokrasiyi askıya alan ve yok eden, kalan kırıntılarını da kendine benzeten, ağzından çıkan her söz üzerinden kendini devlet yapısı içerisine büründürmüş onu esir aldığını kabul eden, şimdi de teslim almaya çalışan bir anlayışın tezahürü, ortaya çıkma biçimi ve anlamıdır" ifadelerini kullandı.

'ELBETTE SİZ DE GİDECEKSİNİZ'

'Çoklu baro' teklifinin baroları bölme ve iktidarın kendine yakışanı yaptığı bir mekanizma olduğunu belirten CHP'li Sarıbal "Biliyoruz ki bu topraklarda ne saltanatlar ne hanlar ne krallar geldi geçti, elbette siz de geçeceksiniz. Biz, o gün çocuklarımıza vicdanlı olmayı, onurlu olmayı söyleyebileceğiz, sizlerin çocuklarınıza ne söyleyeceğini merak ediyorum. Kahrolsun faşizm, yaşasın dayanışma, yaşasın dayanışma diyorum" dedi.