CHP'li Rafet Zeybek: Emekçiye, çiftçiye, esnafa değil, yandaşa bayram

CHP'li Rafet Zeybek: Emekçiye, çiftçiye, esnafa değil, yandaşa bayram

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, yaşanan ekonomik krizin vatandaşa etkilerine dair açıklamada bulundu.

İleri Haber

CHP’li Rafet Zeybek, “AKP’nin yandaş müteahhitleri dur durak bilmeden hazine garantili işlerinin parasını halkın vergileri ile tahsil etmektedir. Bu bayramda yüzü gülen emekli, emekçi, esnaf, çiftçi değil bir avuç yandaştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, yaşanan ekonomik krizin vatandaşa etkilerine dair açıklamada bulundu.

‘YÜZÜ GÜLEN BİR AVUÇ YANDAŞ’

Partili Cumhurbaşkanlığının yarattığı ekonomik krizde 3 yıl, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle yaşanan kısıtlamalarda ise bir yılın geride bırakıldığını belirten Zeybek, “Bu süreç içinde artan ekonomik krizle birlikte vatandaşın alım gücü azaldı, işsizlik arttı, esnaf ve üretici iş yapamaz duruma düştü. Tüm bunlara rağmen AKP iktidarı ekonomik tedbirlerle vatandaşın çaresine çözüm olmak yerine, ekonomik krizin sebebi haline gelmiştir. Çiftçi ürettiği ürüne pazar bulamamakta, vatandaş pahalılıktan ürün alamamaktadır ancak AKP’nin yandaş müteahhitleri dur durak bilmeden hazine garantili işlerinin parasını halkın vergileri ile tahsil etmektedir. Bu bayramda yüzü gülen emekli, emekçi, esnaf, çiftçi değil bir avuç yandaştır” dedi.

‘ZENGİN VE FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM ARTTI’

16 milyondan fazla yurttaş sosyal yardım alıyorken, pandemi sürecinde bir yılda milyoner sayısının 85 bin 958 kişi artarak, toplamda 300 bin kişiyi geçtiğini hatırlatan Zeybek, bu durumun zengin ve fakir arasındaki uçurumun arttığının açık bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Zeybek şu ifadeleri kullandı:

“Bir tarafta krizi fırsata çeviren yandaşlar diğer tarafta krizin teğet geçmediği vatandaş var, bu durum sosyal adaletin olmadığının göstergesidir. AKP iktidarı ekonomiyi inşaattan ibaret görüp, yabancılara emlak satışı üzerinden kurgulamaya devam ettiği sürece ekonomik toparlanma olmayacaktır, 19 yıllık iktidarlarında olduğu gibi…”

DAHA FAZLA