CHP'li Öztrak: Şerh düşülmeyen sandıklar yeniden sayılıyor

CHP'li Öztrak: Şerh düşülmeyen sandıklar yeniden sayılıyor

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'nin itiraz ettiği sandıklara ve geçersiz oy sayımındaki son duruma ilişkin CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

İleri Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Öyle görülüyorki sandık başında düşülen herhangi bir şerh yoktur. Bu nasıl oluyor, bu kadar adamın gözü önünde. Benim Erdoğan'a tavsiyem, bunlarla uğraşacağına bu adamların görevlerine son vermen. İktidar şerh düşülmemesine rağmen sandıkların tekrar sayılmasını istemiştir. Bu hukuki değildir.

-AKP Genel Başkanı'na tavsiyem milletin oylarıyla uğraşmasın, hukuki değildir. Bunu ben değil YSK'nın 2014 yılındaki Mansur Yavaş kararı söylüyor.

-Saat 12.30 itibariyla İstanbul'da geçersiz oyların sayıldığı 31.186 sandığın 15209'u'nda, yani yaklaşık %49'unda yeniden sayım bitti. YSK'nin verilerine göre Binali Yıldırım 4.153.582 oy alırken Ekrem İmamoğlu ise 4.171.501 oy almış görünüyor. Yani Ekrem İmaoğlu, 17.919 oy farkıyla önde.

-Seçim bitmiştir, Türkiye bir an önce mutfaktaki yangına ve boş tencereye odaklanmalıdır. Ciddi anlamda zaman kaybediyoruz