CHP'li Özgür Özel: Yasa dışı uygulamalara karışan bakan Mevlüt Çavuşoğlu

CHP'li Özgür Özel: Yasa dışı uygulamalara karışan bakan Mevlüt Çavuşoğlu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Bir bakanın adının bazı uluslararası yasa dışı, ahlak dışı uygulamalara karıştığı yönünde haberler aldık'' diyerek bahsettiği ismin Mevlüt Çavuşoğul olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşurken "Bir bakanın adının bazı uluslararası yasa dışı, ahlak dışı uygulamalara karıştığı yönünde haberler aldık'' ifadelerini kullanmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği ismin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu belirtti.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Çavuşoğlu’nun uluslararası lobicilik faaliyetlerine katıldığı ve yüklü bir ödeme aldığı iddialarını aktaran Özel, “Türk dış politikasını temsil eden bir kişinin böyle bir skandalda adı geçtiği için hemen açıklama yapması gerekiyor. Sessiz kaldığı her dakika ülkenin itibarını zedeler” dedi.  Özel, “Bu iddialar dünyanın neresinde olursa olsun sarsıcı iddialardır. Özellikle görevdeki bir bakan hakkındaysa daha da sarsıcıdır” ifadelerini kullandı.

'UKRAYNA HÜKÜMETİ ADINA PARA KARŞILIĞI LOBİ FAALİYETİ'

Amerika'nın Sesi'nin (VOA) OCCRP'den aktardığına göre ABD Başkanı Donald Trump’ın eski seçim kampanyası yöneticisi Paul Manafort’un Ukrayna adına yürüttüğü lobi faaliyetinde Türkiye bağlantısı olduğu iddia edildi. Sızdırılan e-mail yazışmalarına göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Ukrayna hükümeti adına para karşılığında lobi faaliyetinde bulunduğu öne sürüldü.