CHP'li Özgür Özel: Fatmanur Altun, 'feragat ettim' dediği maaşı THY'den almaya devam ediyor

CHP'li Özgür Özel: Fatmanur Altun, 'feragat ettim' dediği maaşı THY'den almaya devam ediyor

CHP'li Özgür Özel, Fatmanur Altun'un daha önce 'feragat ettim' dediği maaşı THY'den almaya devam ettiğini ve pandemi döneminde yalnızca birkaç ay almadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Saray'ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'un 'feragat ettim' dediği maaşı birkaç aylık aranın ardından almaya devam ettiğini söyledi.

Mayıs 2018 tarihinden beri Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu’nda görev alan Fatmanur Altun, kurumdan maaş dışında üç ayda bir ikramiye ve huzur hakkı aldığı yönündeki haberleri yalanlayarak "Feragat ettim" demişti.

MAHKEME KARARI

Haberlerin ardından ardından Fahrettin Altun ile  Özgür Özel arasında açılan davada Fatmanur Altun'un bu ücreti almaya devam ettiği ortaya çıktı. Yavuz Oğhan'ın 'Bidebunuizle' isimli YouTube kanalına konuşan CHP'li Özel, "Sorun bakalım bunlar nereden maaş alıyor diye mahkeme başvurduk. Fahrettin Altun’un hem İletişim Başkanlığı’ndan maaş aldığı, Borsa İstanbul’dan, hem diğer anonim şirketten maaş aldığı çıktı. Eşi hem Marmara Üniversitesi’nden maaş alıyor, hem THY’den alıyor. Ama bunu çökertmek için geçen sana açıklama yapmışlardı. Demişlerdi ki; "Eşi maaştan feragat etti." Yazımız üzerine mahkemeye resmi cevap geldi. Resmi, mühürlü, damgalı. İnanmayana gösteririz" ifadelerini kullandı.

'3-4 AY ALMAMIŞ'

Özel mahkemeye gelen cevabın da detaylarını paylaşırken "Cevapta deniyor ki; ‘Geçen sene THY, pandemi sırasında uçuşlar yokken yönetim kurulu üyeleri belli bir süreliğine maaştan feragat kararı almıştır. ’ Yanılmıyorsam 3 ya da 4 ay... O dönemde hanımefendi maaş almamış, o günden sonra maaş almaya devam etmiş. Ve şu an da maaşı yatıyormuş" şeklinde konuştu.