CHP'li Özel'den Soylu'ya yanıt: Bu vatandaş senin kulağını çekecek

CHP'li Özel'den Soylu'ya yanıt: Bu vatandaş senin kulağını çekecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Bu seçim ders verme seçimi değil" sözlerine yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Ne olursunuz bizi zayıf düşürmeyin. Bu seçim ders verme seçimi değildir” sözlerine, “Oyu alırken alıyorsun, sonra sırtını dönüyorsun, bu vatandaşı perişan ediyorsun. Senin kulağını da çekecekler, dikkatini de çekecekler. AKP’li ve MHP’li seçmenin cebinde bir sarı kart var. Onlar uyaracak, onlar kulak çekecek” yanıtını verdi.

'ADAYLARIMIZIN AĞZINDA UMUT SÖYLEMİ VAR'

CHP’li Özel, Tunceli’deki seçim çalışmaları kapsamında Hozat, Pertek ve Tunceli Merkez’de vatandaşlarla buluştu. Özel, Pertek’te yaptığı konuşmada, “Adaylarımızın ağzında hep umut söylemi ve umudun siyaseti var. Ama karşılarında maalesef umut siyaseti yapanlar yok. Karşımızda korku siyaseti yapanlar var. ‘Benim adayım seçilirse ne ala, seçilmezse sen mahvoldun, beka sorunu var’ diyor birileri. Son cumhurbaşkanı her gün, ‘Bana kulak verin, bu ülkenin beka sorunu var’ diyor. Kurucu cumhurbaşkanımız ne diyordu: ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.’ Bir yanda ‘ben yoksam Türkiye de yok olur’ diyenler, öbür yanda Milli Mücadele’nin muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk, kurulan cumhuriyetin var olacağını söylüyor. O taraftaki özgüvene bakın, bu taraftaki korku siyasetine bakın” dedi.

'OYUNUZU ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYORLAR'

Özel, şunları kaydetti: “Bizim bu meydanlarda söylediğimiz bir şey, Süleyman Soylu’yu rahatsız etmiş, tedbir alıyor. Bugün 31 Mart’ta kullanılacak her oyun iki anlamı var. İktidar partisinden olduğu halde size hizmet göstermemiş belediye başkanına kırmızı kartı göstereceksiniz. AKP’li ve MHP’li seçmenin cebinde bir sarı kart var. Onlar uyaracak, onlar kulak çekecek. Onlar diyecek ki, ‘Bana verdiğin sözleri tutmadığın için, geçmişte sana oy verdiğim halde sana sarı kart göstereceğim’. Süleyman Soylu, ‘Bu seçim kulak çekme seçimi değil, bizi bu hallere düşürmeyin’ diyor. Oyu alırken alıyorsun, sonra sırtını dönüyorsun, bu vatandaşı perişan ediyorsun. Senin kulağını da çekecekler, dikkatini de çekecekler. AK Partilinin oyu, AK Parti’nin yöneticilerinin cebinde mi? Sana bu insanlar hizmet için oy veriyor. AK Partilinin oyunu çantada keklik görüyorlar. Yine verin oyu, bunlar seçim akşamı, ‘Çiftçinin, memurun bir sorunu yokmuş, emeklinin sıkıntısı yokmuş, böyle devam’ derler, 4 yıl daha vatandaşın anasını ağlatırlar. Başta AKP’liler, başta MHP’liler hep birlikte bu iktidara ‘Yaptıkların doğru değil’ kardeşim diyecekler.

'FATMA ŞAHİN’DEN BÜYÜK SİYASİ AYAK MI VAR?'

Önüne gelene iftira ediyorlar, hakaret ediyorlar. Ne teröristliği kaldı vatandaşın, ne FETÖ’cülüğü kaldı partilere oy verenlerin. Ama dün gördük, Afyonkarahisar’ın Belediye Başkan adayı çıkmış, ‘Fatma Şahin, eski bakan, beni aradı, ‘Sana imam arkadaşımı yollayacağım’ dedi. Ben normal imam sanmıştım, Fatma Hanım’ın yolladığı başka imam çıktı’ diyor. Ona imam diye FETÖ’nün imamını yollayan şimdiki Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve tekrar aday. Herkese terörist diyenlere soralım. FETÖ’nün siyasi ayağını çıkartacaktın hani. Fatma Şahin’den büyük siyasi ayak mı var, bunun şahidi de senin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayın.

'BU KORKU SİYASETİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Bu korku siyasetine teslim olmamaya kararlıyız. Doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. Gönül belediyeciliği yapacağız diyenler gönül kırıyor. Sen iki kardeşten birine terörist dersen, damatlara, gelinlere terörist dersen yürekleri kırarsın.”