CHP'li Özel'den Maltepe Belediyesi grevi açıklaması: 'Hak aranacak, aranıyor'

CHP'li Özel'den Maltepe Belediyesi grevi açıklaması: 'Hak aranacak, aranıyor'

Maltepe Belediyesi işçilerinin hakları için çıktıkları greve destek çıkan Emin Çapa 'Grev haktır, grev kırıcılık utançtır' diyerek greve karşı yürütülen kara propagandayı eleştirdi. Çapa'nın açıklamasına cevap veren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel 'Hak aranacak, aranıyor' dedi.

CHP'nin Maltepe Belediyesi işçilerinin yaptığı greve karşı  tutumunun eleştrilmesine yönelik açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Hak aranacak, aranıyor. Müzakere edilecek, ediliyor. İşçiler hak arayabilecekler ve haklarını alacaklar diyebilmeliyiz" dedi.

Maltepe Belediyesi işçileri, hakları için çıktıkları grevi tüm karalama kampanyalarına karşı kararlılıkla sürdürüyor. İşçilerin grevi sürerken grevin "CHP'ye zarar vereceği ve AKP'nin işine yarayacağı" yönünde özellikle sosyal medya üzerinden kara propaganda yürütülüyor. Belediye işçilerinin greve çıkması sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) çöp toplama ekipleri kurarak grev kırıcılığı yapması ve ardından "Bize grev kırıcı diyemezsiniz" minvalinde bir açıklama yayımlaması da tartışmaların başka bir yönünü oluşturdu.

ÖZEL: HAK ARANACAK, ARANIYOR

Gazeteci Emin Çapa sosyal medya hesabından işçilerin grevine destek veren bir paylaşımda bulunarak CHP'ye eleştrilerini  yöneltti. Twitter hesabından "Grevci işçilere dönük saldırılardan şaşkınım. Nasıl yani belediyeler CHP'li oldu diye hak aranmayacak mı? Biz niye AKP zihniyetine karşı mücadele ediyoruz o halde? Iktidarın adı değişsin diye mi? Yoksa daha özgür, demokratik 1 Türkiye için mi? GREV HAKTIR. GREV KIRICILIK UTANÇTIR'' diyen Çapa'ya cevap CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'den geldi.

Özel, Çapa'nın paylaşımını alıntılayarak "Tamamen haklısınız. Hak aranacak, aranıyor" dedi.

Özgür Özel paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Tamamen haklısınız. Hak aranacak, aranıyor. Müzakere edilecek, ediliyor. Yerelden başlayarak; bizim iktidarımızda bu meseleler böyle çözülecek, işçiler hak arayabilecekler ve haklarını alacaklar diyebilmeliyiz. Umuyorum ki; yarınlara iyi haberlerle uyanacağız..."