CHP'li Özel: Mevsimlik işçilere verilen söz tutulsun

CHP'li Özel: Mevsimlik işçilere verilen söz tutulsun

CHP Grup Başkanvekili Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesine ilişkin söz verildiğini ancak aradan geçen süre içinde bir gelişme yaşanmadığına dikkat çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un geçen hafta Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesine ilişkin söz verdiğini ancak aradan geçen süre içinde bir gelişme yaşanmadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Özel, “Zaman daralıyor ama işçilerin durumunda henüz bir iyileşme yok. Bakanın verdiği sözün takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Özel, orman yangınlarıyla mücadelede çalışan mevsimlik işçilerin görev sürelerinin 4 ay uzatılması talebinin 10 Temmuz günü karşılandığını anımsattı. Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik orman işçileri için yapılan söz konusu süre uzatımının, aynı bakanlık bünyesinde çalışan mevsimlik tarım işçileri için gerçekleşmediğini kaydetti. Bakanlık bünyesindeki araştırma enstitülerinde çalışan mevsimlik personelin, orman işçileriyle aynı statüde çalışıyor olmalarına karşın, süre uzatımı alamadıkları, bu nedenle birkaç hafta içinde çalışma sürelerinin sona ereceğine dikkat çeken Özel, Bakanlık bünyesindeki özellikle 47 adet araştırma enstitüsünde bu mevsimlik personelin görev yaptığını anımsattı.
CHP’li Özel şöyle devam etti: Çalışma Bakanı Selçuk, kamu işçileriyle yaptığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bu sorunun en kısa süre içinde çözüleceği sözünü verdi. İşçilerin durumunda henüz bir iyileşme yok. Ancak zaman daralıyor ve işçilerin görev süreleri sona ermek üzere. Bu sorun bir an önce çözülmeli, bu mağduriyet bir an önce giderilmelidir. Bakan’ın verdiği sözün takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.