CHP’li Özdiş: 'SEÇSİS'e erişim yetkisi bulunan cemaatçi var mıydı?'

CHP’li Özdiş: 'SEÇSİS'e erişim yetkisi bulunan cemaatçi var mıydı?'

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş FETÖ soruşturmalarında YSK'da ihraç edilen kişilerin önceki yıllarda gerçekleşen seçimlerde herhangi bir manipülasyon yapıp yapmadıklarını sordu?

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş FETÖ soruşturmalarında YSK’da çok az sayıda kişinin ihraç edilmesini TBMM gündemine getirdi. Bu kişilerin önceki yıllarda gerçekleşen seçimlerde herhangi bir manipülasyon yapıp yapmadıklarının kamuoyunca merak edildiğini ifade eden Özdiş, “YSK’da hakkında soruşturma açılan, görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen kaç kişi vardır?” diye sordu.

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, FETÖ soruşturmalarında kamuda on binlerce kamu personelinin ihraç edilirken, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) FETÖ soruşturmalarında çok az sayıda kişinin ihraç edilmesini TBMM gündemine getirdi. YSK’daki bu kişilerin önceki yıllarda gerçekleşen seçimlerde herhangi bir manipülasyon yapıp yapmadıklarının kamuoyunca merak edildiğini kaydeden Özdiş, “YSK’da hakkında soruşturma açılan, görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen kaç kişi vardır? Önceki yılların seçim sonuçlarında herhangi bir şaibe yapılıp yapılmadığını biliyor musunuz” diye sordu.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINA OPERASYON YAPILMIYOR

CHP’li Özdiş, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasına bakıldığında, OHAL ilanı ve çıkarılan KHK’lar ile birlikte on binlerce kamu personelinin önce açığa alındığını, sonrasında da memuriyetten ihraç edildiğini anımsattı. FETÖ’nün siyasi ayağına henüz doğru düzgün bir operasyon yapılmadığını vurgulayan Özdiş, şöyle devam etti:

“Kamuoyu tarafından dikkat çeken bir husus ise neredeyse her kurum veya bakanlıktan ihraç edilen personel bulunurken Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) çok az sayıda kişinin ihraç edilmesi ve bu kişilerin önceki yıllarda gerçekleşen seçimlerde herhangi bir manipülasyon yapıp yapmadıklarıdır. Devletin her kademesine yerleşmeyi başarabilmiş (veya yerleştirilmiş) bu örgütün önceki yılların seçim sonuçlarında herhangi bir etkisi olup olmadığı halen bilinmemekte, özellikle 2014 Mahalli İdareler seçimlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ayağında çeşitli spekülasyonların gerçekleştirildiği halen konuşulmaktadır.”

ÖNCEKİ SEÇİMLERDE ŞAİBE YAPILDI MI?

YSK’da hakkında soruşturma açılan, görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilenler ayrı ayrı olmak üzere toplam kaç kişi bulunduğunu soran Özdiş, önergesinde şu soruları yöneltti:

“-YSK’da hakkında soruşturma açılan isimlerin içerisinde SEÇSİS’e doğrudan veya dolaylı erişim yetkisi bulunan kaç kişi vardır? İsimleri nelerdir?

-Önceki yılların seçim sonuçlarında herhangi bir şaibe yapılıp yapılmadığını biliyor musunuz? Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?”