CHP'li Murat Emir: AKP delegelerinin test masrafı devletin cebinden çıktı

CHP'li Murat Emir: AKP delegelerinin test masrafı devletin cebinden çıktı

Türkiye’de Covid-19 salgını yeniden ciddi bir artış gösterirken, AKP ‘lebaleb’ il kongrelerinin ardından bugün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda 7. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

İleri Haber

AKP’nin ‘virüs partisi’ne dönen Olağan Kongresi’ne ilişkin eski belediye başkanı Melih Gökçek, "Biz bütün delegeler dün Genel Merkez'de kovid testi yaptırdık. Salona giren tek kovidli delege yok" paylaşımı yaparken, CHP’li Murat Emir ise “AKP delegelerinin test masrafı da devletin cebinden çıktı” diyerek edindiği bilgileri paylaştı.

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını yeniden ciddi bir artış gösterirken, AKP ‘lebaleb’ il kongrelerinin ardından bugün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda 7. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongre öncesi illerden toplu halde gelen partililerin salgın önlemlerine uymadıkları görülürken, kongre öncesi salon önünde kalabalık bir partili grup toplandı.

‘BİZE GENEL MERKEZDE TEST YAPILDI’

Dikkat çeken bu görüntülere ilişkin bir açıklama yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Biz bütün delegeler dün Genel Merkez'de kovid testi yaptırdık. Salona giren tek kovidli delege yok" paylaşımında bulundu.

‘AKP DELEGELERİNİN TEST MASRAFI DEVELTİN CEBİNDEN ÇIKTI’

Gökçek’in paylaşımının ardından bir paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir de "Bize gelen bilgiye göre AKP kongresinde tribündekilere test dahi yapılmazken, salondaki 1500 delegenin testi AKP Genel Merkezi'nde üstelik kamu görevlisi sağlıkçılar tarafından yapıldı. Vatandaş test için 250 TL öderken, AKP delegelerinin test masrafı da devletin cebinden çıktı" ifadelerini kullandı.