CHP'li Mahir Başarır: Ömer Çelik'in sözüne soruşturma başlatılacak mı?

CHP'li Mahir Başarır: Ömer Çelik'in sözüne soruşturma başlatılacak mı?

CHP’li Ali Mahir Başarır, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Türkiye, terör örgütüdür” sözüyle ilgili soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik dün partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye, DEAŞ ve PKK ile mücadele eden yegane terör örgütüdür" demişti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çelik’in sözlerinin ardından TBMM’ye verdiği soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a "Ömer Çelik'in sözüne soruşturma başlatılacak mı?" sorusunu yöneltti.

ANKA'da yer alan habere göre, Başarır, 28 Kasım 2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında Arifiye Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılara satıldığını söylerken, sözlerinin çarptırıldığını hatırlatarak, “Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’nin üst düzey yöneticileri, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı da dâhil olmak üzere şahsıma linç kampanyası düzenlenmiştir. Söz konusu televizyon programından bir gün sonra sözlerimin çarpıtıldığı açık ve net ortadayken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şahsıma soruşturma ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından da suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

Kendisine yönelik bu tutumun AKP Sözcüsü Çelik’e de gösterilip gösterilmeyeceğini merak eden Başarır, şu sorulara yanıt istedi:

"- AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e, söylemiş olduğu bu sözlerden ötürü herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır? Ya da suç duyurusunda bulunulacak mıdır?

- Şahsıma TV programında ifadelerimi açıkça belirtmeme rağmen jet hızıyla soruşturma açılırken, Ömer Çelik’e soruşturma açılması için herhangi bir yerden talimat mı beklenmektedir?

- Kastetmediğim bir sözden dolayı, tarafıma jet hızıyla soruşturma başlatılıp ve yine Milli Savunma Bakanlığı tarafından hakkımda suç duyurusunda bulunulurken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in çok net ifade ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatılmaması ne derecede ahlaki ve vicdanidir?

- Türkiye’de adalet sistemi Cumhuriyet Halk Partililere ayrı, Adalet ve Kalkınma Partililere ayrı mı işlemektedir?

- Ömer Çelik’in iki kez üst üste “Türkiye terör örgütüdür” demesi, Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde belirtildiği gibi “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ve Devleti’ni alenen aşağılamak” değil midir?”