CHP’li Lale Karabıyık: Ramazan fitresi asgari ücretten fazla

CHP’li Lale Karabıyık: Ramazan fitresi asgari ücretten fazla

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Diyanet'in açıkladığı 27 liralık fitre miktarına ilişkin "Ramazan fitresi asgari ücretten fazla" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Leyla Karabayık, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı 27 liralık fitre miktarını eleştirdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Karabıyık, Diyanet'in açıkladığı fitrenin asgari ücretten daha fazla olduğunu belirtti.

Sözcü'de yer alan habere göre Karabıyık'ın açıklaması şu şekilde:

"Diyanet'in 27 TL olarak açıkladığı fitre, 4 kişilik bir aile için aylık 3 bin 240 TL.

Fitre bile asgari ücretin çok üzerindeyken salgın krizinden dolayı milyonlarca çalışan kısa çalışma ödeneği ya da 1168 TL ücretsiz izin desteği ile geçiniyor. Binlerce kişi gelirini tamamen kaybetti, yani, salgın krizi nedeniyle iş ve gelir kaybı yaşayan milyonlarca vatandaş, yetersiz destekler nedeniyle iftar ve sahur sofrasını borçla kuracak halde.

Türkiye'de güçlü bir sosyal devletin inşası için elzem olan aile sigortasının önemini salgın krizi başladığından beri görüyoruz.  Bugün aile sigortası olsaydı vatandaş, barınma, yeme içme ve zorunlu ihtiyaçları için asgari düzeyde destek alacaktı, kadınlar ve aileler güçlenecektir”