CHP'li kurultay çağrıcıları imza verdi: Genel Merkez açıklama yaptı

CHP'li kurultay çağrıcıları imza verdi: Genel Merkez açıklama yaptı

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar teslim ediliyor. Yapılacak inceleme sonrasında imza sayısı yeterli çoğunluğa ulaşmışsa CHP 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultay yapacak.

CHP'de, olağanüstü seçimli kurultay için toplanan noter onaylı imzaları Genel Merkez'e teslim ediliyor. Genel Merkez'de kurultay çağrıcıları adına açıklama yapan Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, "Noter tasdikli imza sayımız 630" dedi.

İmzaların tesliminde konuşan CHP'li Usluer şunları söyledi:

"6 Temmuz 2018 tarihinde TBMM’de yine delegelerimizi temsilen, temsili bir heyet olarak olağanüstü kurultay talebimizi açıklamıştık. Bugün yine delegelerimizi temsilen, bir il başkanımız, bir yüksek disiplin kurulu üyemiz, iki vekil arkadaşımız ve bir PM üyesi olarak temsili heyet olarak imzaları teslim etmeden bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük.

DELEGE SAYISI 1240, İMZA SAYISI 630

Bir düğümü hep birlikte düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22,6'lık bir sonucumuz var. Yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur. İsteğimiz kişilerin değişmesi değildir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir. Kurultayın toplanabilmesi için delege imzaları için bir noter şartı yok. Delegelerin salt çoğunluğunun beşte biri ile toplanabiliyor ama bizim tüzüğümüzde noter şartı ve salt çoğunluk şartı var. Bugün için toplam delege sayısı 1240. Noter tasdikli imza sayımız 630." 

GENEL MERKEZ İMZALARI İNCELEYECEK

Pazartesi günü sona eren imza verme işlemi sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Usluer, yeterli imzanın toplandığını iddia etmiş, ancak sayı vermemişti. İmzaların Genel Merkez'e sunulması ile birlikte inceleme süreci başlayacak.

Seçimli olağanüstü kurultayın yapılabilmesi için toplam delege sayısının yarıdan bir fazlasının imzası gerekiyor. Eğer bu çoğunluk sağlanırsa, 45 gün içerisinde olağanüstü seçimli kurultaya gidilecek.

GENEL MERKEZ'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise kendilerine teslim edilen imzaları değerlendireceklerini belirtti. İmzaların toplanıp toplanmadığının henüz belli olmadığını savunan Tosun, "Bakılacak. 630 imza onların iddiası. Bu sayıya ulaşıldıysa tüzük belli. Tüzüğün gereği yapılacak. Ama belgelerin doğruluğu, mükerrer olup olmadığı, fotokopi olup olmadığı, bunların hepsi değerlendirilecek" dedi.

İmzaların tek tek değerlendirileceğini vurgulayan Seyit Tosun, "İmzalara bakıldıktan sonra eğer tüzüğümüze göre yeterli sayıya ulaşmışlarsa tarih açık ve net. Ama ulaşmamışlarsa sonuç belli" diye konuştu.

İKİNCİ AÇIKLAMA ERKEK'TEN: YETERLİ İMZA YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı. Erkek, "Biz arkadaşlarımızın beyanlarını incelemek üzere işleme aldık. İlk incelemelerde olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı görülüyor. Ama incelemeler devam ediyor" dedi. 

MUHARREM İNCE TEŞEKKÜR ETTİ

CHP 'de genel başkanlığa aday olmak isteyen Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için imzaların Genel Merkez'e teslim edilmesinin ardından kişisel Twitter hesabından teşekkür mesajı yayınladı.

https://twitter.com/vekilince/status/1025028177830273026

İnce, mesajında "Topluma güven verecek, umut olacak, geleceği kazanacak bir değişime ihtiyacımız var. İmza verenlere, toplayanlara, örgütümüze sonsuz teşekkürler. Biz bu süreçten yarışarak ama her koşulda birleşerek çıkacağız. İmza verenler de, vermeyenler de partimizin evlatlarıdır" ifadelerini kullandı.