CHP’li Karabat: AKP zaman kazanmaya çalışıyor, kaos yaratmaya çalışıyor

CHP’li Karabat: AKP zaman kazanmaya çalışıyor, kaos yaratmaya çalışıyor

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, seçim değerlendirmelerinde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, seçim değerlendirmelerinde bulundu. Karabat "Hukuki olarak YSK bu seçimi iptal edemez. AKP zaman üzerine zaman kazanmaya çalışıyor, kaos yaratmaya çalışıyor" dedi.

Diken'den Minez Bayülgen'in sorularını yanıtlayan Karabat, "Binali Yıldırım’ın lehine sadece 804 oyun düzeltileceğini görüyoruz. Yıldırım’ın lehine oylar bin, bin 200 hadi iki bin oy daha artar. Bu da yine sonuçları değiştirmez" dedi. 

'ÜYELERİMİZ ARANIYOR'

Karabat "Vermek istedikleri mesaja gelince, Türkiye kamuoyuna seçim sonuçlarının meşru olmadığını göstermeye çalışılıyor olabilirler. Bugün bizim bazı parti üyelerimiz aranıyor. Bize gelen bilgilere göre, 'Bu seçimlerdeki sonuçlarla sokağa çıkar mısınız yoksa çıkmaz mısınız' soruları soruluyor. Biz ise provokasyona açık olmadan süreci takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'İSTANBULU VERMEYECEKLER DÜŞÜNCESİ YANLIŞ'

Karabat sayımlar için "10 günden aşağı bitmez. Mazbata verilmesi ise başka bir tartışma getiriyor. Daha önce Melih Gökçek’in henüz seçim sonuçlanmadan mazbatasını aldığını hatırlıyoruz" derken, "Zaman kazanmaya çalıştıklarını daha doğru buluyoruz. 'İstanbul’u vermeyecekler' düşüncesi yanlış. Elbette İstanbul’u kaybetmek onlara çok zor gelebilir. 7 Haziran’da da AKP seçimi kaybetti ve hükümet kuramadı. Ancak seçim kuralları uygulandı. Dolayısıyla 31 Mart seçim sonuçlarının uygulanmayacağına dair sözler sadece kamuoyunun moralini bozmaya dönük" ifadelerini kullandı.

Belediyede belgelerin yakılmasıyla ilgili olarak konuşan Karabat "Bazı yerlerde dijital sistemlerin bozulduğu, özellikle tahsilatların uygulanmadığı makbuzlar üzerinden yapıldığı bilgilerini alıyoruz. Bazı ihale kayıtlarıyla ilgili şikayetler de var. Bazı kurumların depolarından fiziki anlamda boşaltmalar olduğuna ilişkin iddialar ve tespitler var" dedi.