CHP'li İrfan Kaplan: Vatandaş borç batağında, Saray’da her şey tıkırında, TÜİK de harikalar diyarında

CHP'li İrfan Kaplan: Vatandaş borç batağında, Saray’da her şey tıkırında, TÜİK de harikalar diyarında

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin konuştu.

İleri Haber

CHP’li İrfan Kaplan, TÜİK’in son açıkladığı enflasyon rakamları ile ilgili “Vatandaşlarımız borç batağında, Saray’da her şey tıkırında, TÜİK de harikalar diyarında” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin konuştu.

Kaplan, Yüzde 15,61 ile enflasyonun son bir yılın zirvesini gördüğünü, aylık en yüksek artışın, sağlık ve gıda gruplarında görülürken, 415 üründen 263 tanesinin fiyatının arttığını hatırlattı.

Kaplan, şunları söyledi:

"TÜİK Başkanını değiştirmek de enflasyonu düşürmeye yetmedi. Artık anlayın. Mevzu TÜİK Başkanını değiştirmek değil, beceriksiz politikalarınızı değiştirmek. Aya gitmeyi düşüneceğinize önce vatandaşın cebini görün, vatandaşlarımızın sesini duyun.  Vatandaşlarımız borç batağında, Saray’da her şey tıkırında, TÜİK de harikalar diyarında... Enflasyonu düşüremiyorsunuz, dövizi düşüremiyorsunuz, faizleri düşüremiyorsunuz, ekonomik krize bir çözüm üretemiyorsunuz. Artık kabul edin yönetemiyorsunuz!”