CHP'li Hasan Baltacı: Bu gelen, işçilerin ayak sesleridir

CHP'li Hasan Baltacı: Bu gelen, işçilerin ayak sesleridir

Meclis'te konuşan CHP Milletvekili Hasan Baltacı, "Bu gelen, işçilerin ayak sesleridir, yavaş yavaş, ağır ağır ama kendinden emin bir şekilde Ankara'ya doğru geliyor" dedi.

İleri Haber

CHP’li Hasan Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada, Eskişehir’de  işçilere yapılan polis saldırısını eleştirdi. Baltacı, “İşçi sınıfı kendi hak mücadelesini engelleyenlere her zaman cevabını vermiştir, yine de verecektir. Bu gelen, işçilerin ayak sesleridir, yavaş yavaş, ağır ağır ama kendinden emin bir şekilde Ankara'ya doğru geliyor” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, birleşimdeki gündem dışı tartışmalara dair AKP’lilerin eleştirilerini yanıtladı.

‘MUHALEFET HALKIN GERÇEK GÜNDEMİNİ KONUŞACAK’

AKP grubunun “Biz burada Gümrük Kanunu'nu konuşuyoruz, biz burada Gümrük Kanunu'nu konuşurken muhalefet milletvekilleri çıkıyor kürsüye kendi gündemlerini konuşuyorlar’” şeklindeki eleştirilerini hatırlatan Baltacı, kaliteli bir yasama faaliyeti için kanun tekliflerinin tabii ki görüşülmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Ama şöyle bir sayı var elimde: 1 Ekim 2019 tarihi itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine 27'nci Dönemde AKP 163 tane kanun teklifi vermiş, Cumhuriyet Halk Partisi 1.530 tane kanun teklifi vermiş, MHP 169 tane vermiş, HDP 82 tane vermiş, İYİ PARTİ 131 tane vermiş, TİP 2 tane vermiş, Saadet Partisi 1 tane kanun teklifi vermiş. Ama muhalefetin verdiği hiçbir kanun teklifi bu kürsüde konuşulmamış. Eğer muhalefeti yok sayarsanız bu kürsüde, elbette ki, muhalefet, halkın gerçek gündemini konuşacak.”  

LÜBNAN VE ŞİLİ ÖRNEKLERİ

AKP’nin toplumun beklentilerini, toplumun ihtiyaçlarını, toplumun taleplerini gözeten kanun tekliflerini Meclis’e getirmediği sürece, muhalefetin önergeler vererek toplumun gerçek sorunlarını konuşmaya devam edeceğini vurgulayan Baltacı, “Eğer bir toplum kendi Meclisinde kendi sorunlarını konuşamazsa çözümü başka mecralarda arar. Bugün dünya üzerinde bunun örnekleri var; Şili'deki örneği görüyorsunuz, Lübnan'daki örneği görüyorsunuz” dedi. 

‘İŞÇİ SINIFI HER ZAMAN CEVABINI VERMİŞTİR’

Baltacı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Türkiye'den 2 tane örnek vermek istiyorum, bugün Zeytinoğlu bünyesindeki Entil, Hapalki ve Tarkon fabrikalarında çalışan ve dört aydır maaşlarını alamayan, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenmiş işçiler basın açıklaması yapmak istedi. O işçilerin üzerine gaz sıkıldı, 3 işçi yaralandı, 29 işçi de gözaltına alındı! Eğer bu Meclis işçilerin, emekçilerin, köylülerin, gençlerin, işsizlerin gerçek sorunlarını tartışmazsa toplum kendisine konuşacak başka mecralar bulur, sokaklar gittikçe hareketlenir. Bugün durdurmuş olabilirsiniz, size sadece şunu söylüyorum: Kulak verin, bu işçilere kulak verin. Eğer bugün Eskişehir'deki işçilerin taleplerine kulak vermezseniz, Soma'daki işçilerin taleplerine kulak vermeyip yollarını keserseniz işçilerin ayak seslerini daha çok duyarsınız. Bugün önünü kesmiş olabilirsiniz ama şunu belirtmek istiyorum: İşçi sınıfı kendi hak mücadelesini engelleyenlere her zaman cevabını vermiştir, yine de verecektir. Bu gelen, işçilerin ayak sesleridir, yavaş yavaş, ağır ağır ama kendinden emin bir şekilde Ankara'ya doğru geliyor. Dün Soma'da durdurdunuz, bugün Eskişehir'de durdurdunuz ama Ankara'ya gelişini durduramayacaksınız.”