CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu hakkında soruşturma: 'Yaşananlar demokrasi ayıbı'

CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu hakkında soruşturma: 'Yaşananlar demokrasi ayıbı'

İçişleri Bakanlığı, Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında soruşturma başlattı. Çervatoğlu bu durumu demokrasi ayıbı olarak değerlendirerek, "Halkın iradesi üstünde hiçbir iradenin olmadığını düşünüyorum” dedi.

Rize’nin CHP’li Fındıklı Belediyesi hakkında yapılan 'kayyum atanacak' provokasyonlarından sonra CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Halkçı ve şeffaf bir belediyecilik yaptıklarını ifade eden Çervatoğlu, soruşturmaya tepki vererek, “Demokrasi ayıbıdır” dedi.

Evrensel'in haberine göre Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediye hakkında başlatılan soruşturmaya dair Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi olan parkın adının “100'üncü Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirilmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişlerin soruşturma başlattığını dile getirdi. CHP Fındıklı İlçe Örgütünün yaptığı çağrıyla Fındıklı halkının iradesine sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini ifade eden Çervatoğlu şöyle konuştu:

“Bizim yönetim anlayışımızla ilgili bir durum. İki tür belediyecilik anlayışı var. Birincisi rantçı belediyecilik, ikincisi halkçı ve toplumcu belediyecilik. Biz halkçı ve toplumcu belediyeciliğin yanındayız. Halkımızla birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Halkla birlikte halkın taleplerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ve halkın iradesi üstünde hiçbir iradenin olmadığını düşünüyorum.”

'SUÇLUYSAM NİYE SEÇİLDİM?'

Yaşananları “demokrasi ayıbı” olarak nitelendiren Çervatoğlu, “Seçilmişler hakkında sudan gerekçelerle soruşturma başlatılıyor. Ben suçluysam niye seçildim? Yasalar çerçevesinde belediyeyi yönetiyorsak elbette soruşturma açılabilir. İncelensin, biz hesaplarımızı açık tutuyoruz, yaptığımız çalışmaları açık ve şeffaf yapmaya çalışıyoruz. Sevgi kazanır, nefret değil. Nefretle bu işler olmaz" ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Çervatoğlu yüzde 59,55 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. Fındıklı belediyesi 25 yıl aradan sonra AKP’den CHP yönetimine* geçmişti.