CHP'li Faik Öztrak: Saray'ın sosyete damadı ekonomide pembe masallar anlatıyor

CHP'li Faik Öztrak: Saray'ın sosyete damadı ekonomide pembe masallar anlatıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak’ın açıklamalarında dikkat çeken nokta ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçen hafta CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler oldu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la ilgili “Gülücükler eşliğinde, çokomel mi iyi, puf-kek mi daha iyi polemiklerine girişiyor. Ne de olsa sosyete damadın başka derdi yok" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu’nun ardından bir basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak’ın açıklamalarında dikkat çeken nokta ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçen hafta CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler oldu.

‘SOSYETE DAMADIN BAŞKA DERDİ YOK’

"Ekonomi tepe taklak giderken sarayın sosyete damadı, hala televizyona çıkıp pembe masallar anlatabiliyor" ifadelerini kullanan Öztrak, "Gülücükler eşliğinde, çokomel mi iyi, puf-kek mi daha iyi polemiklerine girişiyor. Ne de olsa sosyete damadın başka derdi yok" ifadelerini kullandı.

‘TOPLANMA ALANLARINI AVM VE GÖKDELENLERLE DOLDURDULAR’

17 Ağustos 1999’daki Gölcük Depremi’nin yıl dönümüne ilişkin de konuşan Öztrak, AKP iktidarının Deprem Vergisi adı altında topladığı 34 milyar 858 milyon dolarlık parayı iç ettiğini, deprem için ayrılan toplanma alanlarının bile AVM ve gökdelenle doldurulduğunu vurguladı.

‘ŞİKAYET MAKAMI DEĞİLSİNİZ’

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınındaki vaka artışlarına da değinen Öztrak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki gösterdi. Öztrak, "Sağlık Bakanı ya ‘bu zaten beklediğimiz bir durumdu’ diyor ya da şikâyet etmekten ve tweet atmaktan başka bir şey yapmıyor. Sayın Bakan, siz şikâyet makamı değilsiniz" dedi.