CHP'li Faik Öztrak: Erdoğan'ın küstahlığı görmeyip tevile yeltenmesi ağırımıza gitmektedir

CHP'li Faik Öztrak: Erdoğan'ın küstahlığı görmeyip tevile yeltenmesi ağırımıza gitmektedir

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Trump'ın Erdoğana yazdığı mektup hakkında, "Erdoğan'ın küstahlığı görmeyip tevile yeltenmesi ağırımıza gitmektedir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Öztrak, ABD Başkanı Donald Trump'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektuba tepki gösterdi. Öztrak, "Hak ettiği yanıt verilmediği müddetçe küstahlık artacaktır" ifadelerini kullandı. 

Öztrak'ın açıklamasının satır başları:

Bu görevi verenler Erdoğan'a pazarlık masasına otur demektedirler. Bir de ABD Başkanı'nın yazdığı paçavranın yer aldığı görülmektedir. ABD Başkanı'nın Suriye'deki teröristlerle mektup arkadaşlığı yaptığı görülmektedir. Umarım, Erdoğan bu paçavrayı okumamıştır. Müttfefiklik hukukuna sığmamaktadır. Hak ettiği yanıt verilmediği müddetçe küstahlık artacaktır.

Erdoğan'ın küstahlığı görmeyip tevile yeltenmesi ağırımıza gitmektedir. Rezalate Barış Pınarı Harekatı ile cevap verdik demektedir. 9 Ekim 16'da başlamıştır. ABD'de saaat 9'dur. Mesai yeni başlamıştır. Kağıt parçası harekat başladıktan sonra gönderilmiştir. Buna daha henüz gerekli cevap verilmeştir. Bu müsvedde sahibine derhal iade edilmelidir.