CHP'li Esenyurt Belediyesi İYİ Partiliye saldıran MHP'li zabıtayı açığa aldı

CHP'li Esenyurt Belediyesi İYİ Partiliye saldıran MHP'li zabıtayı açığa aldı

İYİ Partililere saldıran MHP'li zabıta memuru CHP'li belediye tarafından açığa alındı.

Esenyurt Belediyesi’nde zabıta olarak çalışan ve MHP'li olduğu bilinen Emre Azaklı, İYİ Parti üyesine saldırmasının ardından açığa alındı.

SALDIRGAN ZABITA MEMURU HAKKINDA İDARİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Zabıta memuru Emre Azaklı, hakkında idari tahkikat başlatıldı ve yönetim tarafından açığa alındı. Nihai karar için tahkikatın sona ermesi beklenecek.

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre, İYİ Parti ise saldırganların “siyasi hakların engellenmesi” suçunu işlediklerini ve haklarında darp değil bu suçtan işlem yapılması gerektiğini savdu.

NE OLMUŞTU?

Esenyurt’ta 20 Temmuz’da Süleymaniye ve Atatürk mahallelerinde meydana gelen ve sosyal medya ile bazı basın yayın organlarında “MHP’lilerden İYİ Parti’lilere dayak” videolarının yayımlanması üzerine Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatımıştı.

Bu kapsamda görüntülerde yer alan Kemal Sağsöz (33) ve Muzaffer Daşdelen’i (37) darbettiği belirlenen şüphelilerden Emre Azaklı (24); Özkan Y. (31) ve Serkan Y. (39) gözaltına alınmıştı.

Mağdurlar kendilerini darbeden şüphelilerden şikayetçi olmayınca haklarında “yaralama” ve “özel hayatın gizliliği” suçlarından işlem yapılan Emre A, Özkan Y. ve Serkan Y. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.