CHP'li Engin Altay'a 'Erdoğan ve Bahçeli' soruşturması

CHP'li Engin Altay'a 'Erdoğan ve Bahçeli' soruşturması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında bir televizyon programında Erdoğan ve Bahçeli'ye ilişkin sarf ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatıldı.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay hakkında dün yayınlanan bir televizyon programında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilişkin sarf ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatıldı.

CHP Milletvekili Engin Altay’a Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'yle ilgili dünKaradeniz TV’de yayınlanan “ Siyaset Gündemi” isimli programda sarf ettiği "... 31 Mart’ta bütün yaşananlar yani siyasi tablo ortada ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız Erdoğan’dan ve Bahçeli’den, bay dumur ve bay kamburdan hücrede bunun hesabını soracaktır..." sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"27. Dönem CHP milletvekili Engin Altay’ın 26.03.2019 tarihinde Karadeniz TV’de yayımlanan “ Siyaset Gündemi” isimli programda yaptığı “ ... 31 Mart’ta bütün yaşananlar yani siyasi tablo ortada ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız Erdoğan’dan ve Bahçeli’den, bay dumur ve bay kamburdan hücrede bunun hesabını soracaktır...”şeklindeki açıklamaları nedeniyle hakkında 27.03. 2019 tarihinde 2019/ 5502 soruşturma sırasında resen soruşturma başlatılmıştır."

Hakkında soruşturma başlatılan Engin Altay Twitter hesabından açıklama yaptı. Altay, "Bu kadarına pes! Halk dilinde oy verme kabinin bir diğer adı hücredir. Kaybetme korkusu, olan akıllarını da başlarından aldı. Oy hücresinden cezaevi anlamı çıkarmak olsa olsa yandaş basın ve trollerin zekası ile mümkündür" diyerek tepki gösterdi.